GDE JE DRUGA ČARAPA? Pronađen ODGOVOR gde se ZAGUBI veš nakon PRANJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE JE DRUGA ČARAPA? Pronađen ODGOVOR gde se ZAGUBI veš nakon PRANJA!

Pogledajte malo bolje!

Znate ono kad slažete čisti veš i uvek jedna čarapa nedostaje pa se uveravate da niko neće primetiti da je jedna čarapa siva, a druga crna ili da su različite veličine.

A post shared by 4 para od 230din za samo 800☀️ (@lovely.socks.rs) on Dec 17, 2019 at 8:59am PST

Britanci prilikom pranja veša u mašini u proseku izgube 1,3 čarape svakog meseca, što predstavlja više od 15 čarapa godišnje. Kada ovaj broj prevedemo u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izgubljene čarape tokom čitavog života, onda dobijemo brojku od 1.264 čarape, što znači da prosečnog Britanca gubitak ovog dela garderobe košta neverovatnih 2.528 funti.

Nakon mnogobrojnih zanimljivih teorija o izgubljenim čarapama sprovedena su istraživanja koja su otkrila da na nestanak čarapa prilikom pranja veša najviše utiče složena procedura pranja, tj. način na koji je veš sortiran - na osnovu boje, temperature i broja čarapa u svakom ciklusu pranja, kao i zaboravljene čarape zapale iza radijatora, ispod nameštaja ili jednostavno one koje su greškom spojene sa tuđim parom.

Osim ovih praktičnih razloga, ustanovljeni su i snažni psihološki faktori koji doprinose nestanku čarapa - pre svega neprihvatanje odgovornosti jer postoji tendencija da pojedinac očekuje da će veš pokupiti neko drugi, ili ukoliko čarapu ne nađemo na mestima na kojima prvo proverimo, odmah pretpostavljamo da je zauvek izgubljena i uveravamo sebe da nije ni bilo njenog para.

Psiholog dr Sajmon Mor i statističar Džef Elis napravili su matematičku formulu za gubitak čarapa. Što je veći broj, veća je verovatnoća da će se vaša čarapa izgubiti.

A post shared by Koly Socks - čarape (@kolysocks) on Dec 17, 2019 at 5:34am PST

Indeks za gubitak čarape = (L+C) - (P x A)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.