GANDI SE KUPAO S NAGIM ŽENAMA

Izvor: Kurir, 30.Apr.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GANDI SE KUPAO S NAGIM ŽENAMA

LONDON - Jedna knjiga o životu Mahatme Gandija otkriva seksualne navike oca indijske nacije kog zavet o putenoj uzdržanosti nije sprečavao da spava sa nagim ženama. Gandi je zagovarao seksualnu apstinenciju, ali jedna knjiga koja je upravo objavljena u Velikoj Britaniji razotkriva da ga to nije sprečavalo da spava sa nagim ženama.

Britanski istoričar Džed Adams odlučio je da istraži Gandijev seksualni život i prouči razloge zbog kojih se zavetovao na seksualnu apstinenciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Izučavajući na stotine Gandijevih tekstova, Adams je uspeo da izgradi novi portret oca indijske nacije, prenose strani mediji.

Gandi, koji je imao ženu i četvoro dece, vodio je potpuno normalan seksualni život sve do zavetovanja na čednost 1900. godine. To ga, međutim, nije sprečavalo da se kupa sa nagim ženama, niti da deli krevet sa svojim sledbenicama.

Britanski istoričar ipak ističe da ne postoji nijedan dokaz da je Gandi prekršio zavet o seksualnoj apstinenciji i podseća da je on svoje seme smatrao izvorom duhovne energije, zbog čega je želeo da ga sačuva.

Knjiga će uskoro biti objavljena i u Indiji, gde Gandija smatraju svecem, zbog čega bi mogla da izazove veliku polemiku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.