Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2020, 21:38

Forum žena SPS-a organizovao peticiju za zakon o socijalnom preduzetništvu

Forum žena Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vojvodini danas je u Novom Sadu započeo prikupljanje potpisa za što hitnije usvajanje zakona o socijalnom preduzetništvu koji je već dve godine u skupštinskoj proceduri.

Kako je saopšteno, misija socijalnog preduzetništva je smanjenje nezaposlenosti, posebno u marginalizovanim grupama u koje spadaju i mladi do 30 godina bez kvalifikacije, deca palih boraca, mladi bez roditeljskog staranja, zaposleni koji su proglašeni za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << višak.

Zakon o socijalnom preduzetništvu pomogao bi i ženama žrtvama nasilja u porodici, samohranim roditeljima iz porodica u kojima niko nije zaposlen, kao i osobama s invaliditetom, Romima, dodaje se u saopštenju.

Predsednica Foruma žena u Vojvodini Aleksandra Đanković rekla je da je peticija pokrenuta jer su sloboda, jednakost, socijalna pravda, solidarnost osnovne ideje SPS-a.

"Za nas je pravo na rad prirodno pravo. Samo čovek koji radi i zarađuje oseća da je koristan društvu, da je ravnopravan član zajednice, onda je slobodan. Ovo je početak, nadamo se dobrom odzivu Novosađana, kao i u svim gradovima širom Srbije", rekla je Đanković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Naslovne strane izdanja za nedelju, 14. jun 2020. godine

Izvor: Beta, 14.Jun.2020, 10:13

Dnevni listovi izdanja za 14. jun na naslovnim stranama pišu o nastavku litija u Crnoj Gori, o izborima i drugim temama.POLITIKA - "Premijerka se lično uključila u projekat male mature", intervju sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem. "Od izbacivanja iz udžbenika do skidanja sa repertoara",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.