FRIZER SAVETUJE! Kako da imate SAVRŠENU KOSU bez odlaska u salon, ojačajte je, a posebnu PAŽNJU obratite na ŠAMPON

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 09:37

FRIZER SAVETUJE! Kako da imate SAVRŠENU KOSU bez odlaska u salon, ojačajte je, a posebnu PAŽNJU obratite na ŠAMPON

Nekoliko saveta uz koje ćete brzo primetiti razliku!

U ovom intervjuu imamo priliku da čujemo savete Ivane Ožegović, frizera sa više od 15 godina iskustva.

Ivana je stručnjak u nezi kose i deliće sa nama svoje najbolje savete i tehnike za pravilnu negu kose kod kuće. Njen salon je preko 15 godina domaćin mnogima koji žele da postignu sjajnu i zdravu kosu.

Upijajte dragoceno znanje i pripremite se da unapredite negu svoje kose! >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Najvažniji koraci nege kod kuće su odgovarajući šamponi, balzam ili maska, sprej za zaštitu kako od toplote, tako i od UV zraka.

Najčešći problemi su opadanje kose i perut. Kod opadanja možete koristiti šampon na bazi belog luk, kao i sprej koji ćete sami napraviti od ruzmarina.

Recept:

Jača kosu i pospešuje rast nove.

Birati šampone prema tipu kose, najbolje bez sulfata i silikona.

Pravilno pranje kose je 2 puta šampon plus maska za kosu. Kod masne kose masku staviti pre pranja, dok je najbolje koristiti šampon sa mentom jer smanjuje lučenje sebuma.

Kosu treba prati šamponima za oštećenu kosu,bez sulfata i parabena, koristiti maske bogate lipidima i proteinima… Ali je najbolje ipak ići i na profesionalne tretmane(plex) koji spaja pokidane lance u dlaci i vraća joj elastičnost.

Kosu najbolje sušiti prirodno, a ukoliko ništa u prilici onda fenom i na što manjoj temperaturi.

Maska domaće radinosti je dobra jer je i jeftina i jednostavna. Dobro je maslinovo ulje staviti na teme ako imate perut ili na krajeve ukoliko želite mekuću i sjaja. Jabukovo sirće za masnu, kokosovo ulje.

Kosu je najbolje češljati od krajeva pa naviše, naravno da, ako je potrebno, naprskati spreja za raščešljavanje.

Boju ćete održavati šamponima za farbanu kosu, a maskama sa pigmentima možete produžiti trajnost boje.

Problemi kao što su perut ili prekomerno mašćenje možete rešiti tretmanima prema tipu paruti (masna ili suva), a mšćenje pilingom i dubinskim pranjem, a zatim negovati odgovarajućim šamponom, maskom i ampulama.

Kroz ovaj intervju saznali smo važne korake i tehnike za pravilnu negu kose kod kuće.

Odabir pravih proizvoda, poput šampona i regeneratora, pravilno pranje i sušenje kose, kao i korišćenje domaćih maski za negu, mogu značajno poboljšati izgled i zdravlje naše kose.

Ivana je istakla važnost odlaska kod profesionalnog frizera za tretmane koji mogu popraviti oštećenu kosu i održavati boju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.