FOTOGRAFIJA IZ PORODILIŠTA RASPLAKALA SVET: Bila je potpuno zdrava, čekala treće dete, a onda su se stvari ZAKOMPLIKOVALE na porođaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 07:26

FOTOGRAFIJA IZ PORODILIŠTA RASPLAKALA SVET: Bila je potpuno zdrava, čekala treće dete, a onda su se stvari ZAKOMPLIKOVALE na porođaju!

Velika tragedija za jednu porodicu!

Fotografija žene u poslednjim trenucima života nakon fatalnog srčanog udara koji je doživela ubrzo po rađanju sina rasplakala je svet. Još uvek nije rasvetljeno zašto je žena, bez prethodnih komplikacija sa zdravljem, iznenada preminula nakon porođaja.

Amber Pendleberi (41) rodila je svoje treće dete, sina Maksvela Lija, carskim rezom pod anestezijom, ali je stavljena na aparate za veštačko održavanje života čim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se probudila zbog toga što je pretrpela dva uzastopna srčana udara. Pokrenuta je istraga nakon njene smrti kako bi se otkrio razlog zašto je zdrava mama preminula.

Bolnica "Pinderfilds" u Zapadnom Jorkširu, u kojoj se Amber porodila, ali i preminula, takođe sprovodi sopstvenu istragu. Naime, neposredno nakon što je maleni Maksvel Li rođen, Amber je uzviknula:

- Ne mogu da dišem - i srušila se, nakon čega su je lekari brzo odvezli u hitnu pomoć.

Nažalost, njeno srce nije izdržalo i Amber je preminula 1. februara, a njena slomljena majka i dalje je šokirana prirodom i brzinom njene smrti.

- Osećam se kao da je ovo noćna mora i da ću se u jednom trenutku probuditi. To je tako, tako tužno - rekla je Vida Pendleburi-Aterton, majka preminule Amber (71).

Vida je istakla i da je bilo veoma iznenađena, ali i oduševljena kada je prvi put saznala da je njena ćerka trudna sa svojim partnerom Benom Riderom (36) i da čeka svoje treće dete, nakon što je u prethodnoj vezi dobila dvoje koji su u trenutku njene smrti imali 13 i 18 godina.

- Bili smo iznenađeni zbog njenih godina, ali i oduševljeni. Saznali smo da će to biti mali dečak i toliko su se radovali tome - ispričala je tužna majka.

- Grudi mi gore, ne mogu da dišem - Amber je primljena u bolnicu 25. januara.

- Trebalo je ujutru da ide na carski rez, a kada je stigla, odlučila je da želi da se porodi prirodnim putem. Ipak, kasnije su joj rekli da će morati da urade carski rez, ali da će morati da je uspavaju dok traje porođaj - objasnila 71-godišnja baka malenog dečaka koji nikada neće upoznati svoju mamu.

Amber je tada doživela seriju iznenadnih srčanih udara i nikada nije ugledala svoju bebu pre nego što je izgubila svest.

- Nikada ga nije videla, jer kada se probudila, rekla je samo: „Ne mogu da dišem, ne mogu da dišem! Grudi mi gore". To je poslednje što ju je njen muž čuo od nje -  ispričala je.

Vida je navela da je 26. januara dobila vest da je njena ćerka na aparatima za veštačko održavanje života. "Bilo je to oko sedam sati uveče. Bilo je strašno, nerealno, nisam znala šta se događa", ispričala je Amberina majka. Vida je bila poslednja osoba koja je stajala uz Amber pre nego što su joj lekari isključili aparate.

- Samo jedan dan nismo mogli da odemo zbog kovida. Ja sam se poslednja odvojila od nje. Nisam mogla da ostanem i da gledam kako isključuju mašine, a nisam mogla ni da je ostavim - u najvećoj tugi ispričala je majka Vida.

Posebno je naglasila da će ona i njen suprug sada učiniti sve što mogu da pomognu svom unuku Maksvelu Liju i njegovom ocu. Maks je bio 19. unuče Vide i njenog supruga. Oni se sada nadaju da će prikupiti 3000 funti kako bi Amber sahranili na groblju blizu mesta gde žive.

Fotografije pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.