Evo KAKO se zaštiti ako putujete SAMI - Jovana obilazi CEO SVET, a sada je otkrila NEPOZNATE detalje o Ajfelovom tornju

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 11:40

Evo KAKO se zaštiti ako putujete SAMI - Jovana obilazi CEO SVET, a sada je otkrila NEPOZNATE detalje o Ajfelovom tornju

Podelila je anegdote sa njenih putovanja...

Jovana Kvržić naša je poznata travel blogerka koja redovno na svojim društvenim mrežama objavljuje fotografije sa prelepih lokacija širom sveta.

Pakistan, Kina, Singapur, Engleska, Dominikanska Republika, Maroko, Saudijska Arabija – to su samo neke od zemalja koje je Jovana obišla sama.

Na samostalne avanture širom sveta odvažila se kada je na doktorskim studijama farmacije otišla na razmenu studenata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Ameriku. Preko leta je radila, a ostatak vremena je putovala i doživela nezaboravna iskustva.

Ona se sada obratila svojim pratiocima direktno iz Pariza i podelila prelep trenutak koji doživela kraj čuvenog Ajfelovog tornja.

- Ajfelov toranj dobija novu dimenziju kada padne mrak. Na svaki pun sat od zalaska sunca, tačno 5 minuta, zaštitni znak Pariza svetluca. To vam daje dovoljno vremena da se fotkate, snimite, ali i uživate u pogledu - napisala je ona.

Moja omiljena lokacija za fotogrisanje sa Ajfelovim tornjom je most tačno ispred njega Pont d’Iéna, na njegovoj sredini (samo budite pažljivi zbog automobila koji prolaze u oba pravca). Poslednje svetlucanje tornja se dešava u 23:00 - zaključila je Jovana.

A post shared by Jovana Kvržić (@jovana_kvrzic)

Ona ističe da ipak treba preuzeti mere predostrožnosti – savetuje ženama da se dobro raspitaju, da izbegavaju sumnjiva mesta ili kretanje noću – sve ono što ne radimo i u Srbiji. Jovana je podelila i jedan praktičan trik koji pomaže kod nametljivih ljudi.

A post shared by Jovana Kvržić (@jovana_kvrzic)

- Uvek treba poštovati kulturu koliko god je to moguće. Recimo, u Pakistanu sam nosila njihovu odeću jer mi se mnogo dopadala, ali sam se i bolje osećala. Ipak, dešavaju se situacije da kada vide strankinju, zbog nekih priča pomisle da je slobodnija, ali im vi jasno stavite do znanja da niste zainteresovani. Ja recimo imam svoj lažni verenički prsten koji stavim kada putujem po nekim zemljama, pa ako neko pređe granicu, naglasim da sam verena i nikad nisam imala nikakvih problema - objasnila je za Zadovoljna.rs.

Srbija Danas/Instagram: jovana_kvrzic/K.L.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.