Dve godine PERE KOSU samo vodom, a nekad je dodavala SIRĆE i sodu - Mnogi je napali, govore joj da je grozna, a ona je otkrila SVOJU TAJNU

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023, 12:56

Dve godine PERE KOSU samo vodom, a nekad je dodavala SIRĆE i sodu - Mnogi je napali, govore joj da je grozna, a ona je otkrila SVOJU TAJNU

Najbolji šamponi za pranje kose su definitvno 100 % prirodni šamponi. Pored toga što ne sadrže štetne hemikalije, regenerišu kosu i stimulišu njen rast. Takođe, dubinski čiste i regenerišu skalp. Čine kosu u isto vreme svilenkastom i mekšom. Svoje dejstvo baziraju isključivo na većoj koncentraciji aktivnih sastojaka, uklanjajući pri tom problem peruti i viška sebuma.

Devojka po imenu Rouzi iz Australije, u želji da se vrati prirodnom načinu života, šokirala je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnoge kada je na svom Tiktok profilu objavila video u kojem je objasnila da već duže vreme ne koristi ni šampon ni regenerator, a da svoju kosu uobičajenim načinom nije prala skoro dve godine.

Naime, Rouzi je objasnila kako je pre, dok je još uvek živela u gradu, kosu povremeno prala sodom bikarbonom i sirćetom, međutim, sada kako je započela život na selu, kosu pere samo i isključivo vodom.

Ova Australijanka tvrdi da voda na selu nije "tvrda" kao ona u gradu, te joj je sada potrebna samo voda kako bi svoju kosu oprala. Iako su joj mnogi rekli da joj kosa izgleda suvo i beživotno zbog njene nege kose, ona tvrdi da joj je upravo rutina pranja samo vodom dovela do rezultata čiste, bujne i zdrave kose.

- Svaki put kad nekom kažem da kosu nisam prala dve godine bude šokiran. To je zato što svi misle da kosu moramo da peremo svaki dan ili barem jednom nedeljno i to šamponom. Ja svoju kosu perem samo vodom već 2 godine i prezadovoljna sam - rekla je ona.

Rouzi je dodala da nema problema ni kada je u pitanju oblikovanje kose. Kosa joj je sada, kako kaže idealna za oblikovanje, za razliku od perioda života kada je živela u gradu, kada joj je "tvrda" voda pridavala muke oko pravljenja idealne frizure.

- Tada sam povremeno kosu prala sodom bikarbonom i sirćetom. Ali od kada sam se preselila iz grada u selo, uopšte ne koristim ništa od tih hemikalija koje postoje u šamponima - rekla je ona.

Okrenuvši kameru ka sebi u svom TikTok video, ona je pokazala svoje kupatilo i objasnila da šampon ne zauzima mesto na njenim policama već duže vreme.

Nema šampona ili regeneratora, kao što možete da vidite. Ne treba nam… Moj partner ga ne koristi, baš kao ni ja - rekla je ona u videu.

Ljudi nisu bili baš impresionirani njenim izgledom kose pa su u komentarima podelili svoje mišljenje o njenoj prirodnoj metodi. "Kosa ti izgleda nekako suvo i beživotno", "Paa, nije ti baš sjajna", "Izvini, ali kosa ti je očajna", napisali su neki ispod videa. Ipak, bilo je i onih koji su se zaintresovali za njenu metodu održavanja kose, te su je u komentarima pitali kako se odlučila na taj korak i na koji način mogu i sami upotrebiti sirće i sodu bikarbonu kao "šampon."

- Jednog dana sam samo prestala da koristim šampon, postoji period prilagođavanja u ovom procesu, kada vlasi počinju ponovo pravilno da regulišu masnoću, taj period je malo teži, ali nakon toga sve postaje savršeno. Što se tiče samog pravljenja smese od sode i sirćeta, pomešajte sodu bikarbonu i vodu da dobijete pastu i protrljajte teme glave tom smesom. Zatim dodajte sirće, potrljajte teme opet pa potom isperite sve - savetovala je Rouzi znatiželjne korisnike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.