Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Kojić Koja doživeo moždani udar

Gitarista, pevač i frontmen beogradskog benda "Disciplina kičme" Dušan Kojić Koja (58) doživeo je moždani udar tokom boravka u Velikoj Britaniji i hitno je hospitalizovan, javili su beogradski mediji.

Kako pišu Večernje novosti, Kojić je u britanskoj bolnici i uveden je u indukovanu komu kako bi se obezbedilo dovoljno vremena za oporavak.

Medicinski izazvana koma praktikuje se kod posebno teških bolesnika koji bi bez te terapije izgubili život, navodi list.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Kojić je je muzičku karijeru započeo 1980. godine kada se pridružio Milanu Mladenoviću u grupi "Limunovo drvo". Pošto su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promenili su ime u "Šarlo Akrobata" i objavili jedini, ali kultni album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...". Po raspadu tog benda, krajem 1981. Koja osniva Disciplinu kičme.

Autor je hitova "Tata i mama", "Svi za mnom", "Ja imam šarene oči", "Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade", "Da li ti znaš za neki drugi ritam", "Buka u modi" i drugih, a komponovao je i muziku za film "Kako je propao rokenrol".

Poslednji studijski album "Opet", "Disciplina kičme" objavila je 2016. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.