Doručak PO RECEPTU DOKTORKE: Kombinacija ovih namirnice PODIŽE nivo ENERGIJE, podstiče metabolizam i MRŠAVLJENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2021, 18:48

Doručak PO RECEPTU DOKTORKE: Kombinacija ovih namirnice PODIŽE nivo ENERGIJE, podstiče metabolizam i MRŠAVLJENJE

Pametan izbor za početak dana...

Doručak je najbitniji obrok u toku dana, zato je veoma bitno koje namirnice birate za ovaj obrok. Doktorka Monika Tejo sa Univerizteta Harvard savetuje šta je najbolje jesti za doručak kako biste bili puni energije.

Evo kako izgleda idealan doruča po njenom receptu

Doktorka ističe da peciva, palačinke i mafini nisu idealan doručak jer sadrže prerađene ugljene hidrate i šećere. Umesto toga, objašnjava za Today.com, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za doručak bi trebalo da birate obroke bogate vlaknima, proteinima i zdravim masnoćama kako biste se osećali zadovoljno i držali nivo šećera u krvi stabilnima.

Prvi korak voće

Voće je sastavni deo doručka doktorke Tejo i obično pripremi oko tri šoljice voća. Veliki je fan smrznutog voća jer je manje skupo i dostupno cele godine.

- Voće je predivno. Bogato je vitaminima i antioksidansima - kaže Tejo.

Drugi korak jogurt

Jogurt je odličan izvor proteina i probiotika. Birajte običan jogurt sa smanjenim udelom šećera i pomešajte ga s pripremljenim voćem. Doktorka izbegava verzije jogurta bez masnoća jer malo masnoća je zapravo dobro za nas.

Treći korak, orašasti plodovi

Uzmite šaku omiljenih orašastih plodova ili semenki, ili njihovu mešavinu. Dr Tejo bira bademe ili indijske orahe.

- Orašasti plodovi bogati su zdravim masnoćama i vlaknima, i daju nam energiju -  kaže doktorka Tejo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.