Domaćice, ovo je NAJBOLJI BURK sa SIROM od domaćih kora! Nema potrebe da se plašite RAZVIJANJA, baka Jela odbjašnjava svaki KORAK

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2023, 08:49

Domaćice, ovo je NAJBOLJI BURK sa SIROM od domaćih kora! Nema potrebe da se plašite RAZVIJANJA, baka Jela odbjašnjava svaki KORAK

Ovo tradicionalno jelo, koja je sinonim za toplinu doma i ljubav prema gastronomiji, oduševljava svojim jedinstvenim spojem hrskavosti i sočnosti. Uz korak-po-korak vodič, otkrićemo tajne pripreme domaćih kora, savladati veštinu filovanja sočnim sirom i uživati u neodoljivom mirisu koji će ispuniti vašu kuhinju. Započnimo putovanje prema ukusu i tradiciji, istražujući kako stvoriti savršeni burek sa sirom koristeći samo najfinije sastojke i ljubav prema kulinarstvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Napravite veoma lako burek sa razvučenim korama u plehu sa nadevom od sira, baš je lako, a baka Jela korak po korak objašnjava ceo proces.

Sastojci:

Nadev:

Priprema:

Zamesiti od brašna, vode i soli glatko, tvrđe testo. Iseći dve loptice od 100 g, a ostale malo manje oblikovati rukom i pokriti da odmore 20 minuta.

U manju činiju istopiti maslac i dodati ulje. Izmešati.

Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira. Jednu premazati maslacem i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivicu malo pritisnuti.

Pleh prečnika 32 cm premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno.

Premazati ga odozgo maslacem. Ponovo razviti i spojiti dve loptice, staviti ih na sredinu pleha i razvući. Na sredinu staviti izmrvljen sir.

Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja. Premazati odozgo uljem i peći na 220 stepeni C oko 40 minuta da dobro porumeni.

Izvaditi iz rerne, istresti na dasku i iseći. Tako hrskav spolja, unutra sočan i ukusan. Uživajte!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.