Domaći pesto sos: Lako, brzo i primenjivo na 100 načina (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 11:09

Domaći pesto sos: Lako, brzo i primenjivo na 100 načina (RECEPT)

Preukusno.

Pesto sos je nezamenjiv dodatak pasti, tortiljama, toplim sendvičima, kao dodatak mesu, raznim salatama i mogo čemu još...

Kao što sigurno znate, pesto sos je zvezda specijaliteta italijanske kuhinje. Ovaj fenomenalni sos na bazi bosiljka osvežavajućeg je ukusa i koristi se u bezbroj varijacija u pripremi hrane, kojoj uvek da poseban šmek.

Ubacite sve sastojke u blender i dobro ih sjedinite. Pazite na količinu maslinovog ulja - ono će odrediti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gustinu pesto sosa. Svakako, pesto sos ne sme da bude suv, ali pazite i da ne preterate sa maslinovim uljem kako ne bi bio suviše redak.

Pesto sos u teglici možete da čuvate do 4 dana u frižideru, a za duži period je potrebno da ga zamrznete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.