Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 11:09
Domaći pesto sos: Lako, brzo i primenjivo na 100 načina (RECEPT)
Preukusno.
Pesto sos je nezamenjiv dodatak pasti, tortiljama, toplim sendvičima, kao dodatak mesu, raznim salatama i mogo čemu još...
Kao što sigurno znate, pesto sos je zvezda specijaliteta italijanske kuhinje. Ovaj fenomenalni sos na bazi bosiljka osvežavajućeg je ukusa i koristi se u bezbroj varijacija u pripremi hrane, kojoj uvek da poseban šmek.
Ubacite sve sastojke u blender i dobro ih sjedinite. Pazite na količinu maslinovog ulja - ono će odrediti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gustinu pesto sosa. Svakako, pesto sos ne sme da bude suv, ali pazite i da ne preterate sa maslinovim uljem kako ne bi bio suviše redak.
Pesto sos u teglici možete da čuvate do 4 dana u frižideru, a za duži period je potrebno da ga zamrznete.
Nastavak na SrbijaDanas.com...