Domaći lek za masnu kožu: Ove prirodne maske brišu bubuljice

Izvor: B92, 03.Jan.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći lek za masnu kožu: Ove prirodne maske brišu bubuljice

Ako imate masnu kožu sklonu čestim upalama i bubuljicama, isprobajte klasične maske koje su se pokazale najdelotvornije u rešavanju ovog problema.

Beli luk

Maska zasnovana na sumporu. Ako želite da se brzo oslobodite akni, beli luk je efikasan metod. Sve što je potrebno jeste da nekoliko čenova belog luka usitnite i nanesete na bubuljicu nekoliko puta u toku dana.Takođe, pojačajte unos belog luka u svakodnevnoj ishrani.

Sok od limuna
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ključ je da se koristi sveže isceđen sok od limuna koji se nanosi na kožu. Osim uklanjanja akni, limun ima i mnoga druga pozitivna dejstva. Smanjuje zapaljenja i vidljivost ožiljaka, ali i poboljšava ten.

Soda bikarbona

Pomešajte vodu i sodu bikarbonu i nanesite mešavinu na bubuljice. Ostavite smesu da deluje neko vreme i zatim isperite masku sa lica. Nakon ove maske, koža je mekana. Rezultat ovog tretmana zavisi od tipa kože, i zato, ako primetite da ne deluje, pokušajte nešto drugo.

Jogurt i med

Kašičicu meda zagrejte, a zatim pomešajte sa jednom kašikom prirodnog jogurta, srednje masnoće. Gotovu smesu nanesite na akne i ostavite 10-20 minuta, a onda isperite lice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Domaći lek za masnu kožu: Ove prirodne maske brišu bubuljice

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2018, 13:12

Ako imate masnu kožu sklonu čestim upalama i bubuljicama, isprobajte klasične maske koje su se pokazale najdelotvornije u rešavanju ovog problema...Beli luk..Maska zasnovana na sumporu. Ako želite da se brzo oslobodite akni, beli luk je efikasan metod. Sve što je potrebno jeste da nekoliko čenova...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.