Domaća punjena pogača: Prste da poližete FOTO

Izvor: B92, 13.Jan.2020, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaća punjena pogača: Prste da poližete FOTO

Uživaćete u jedinstvenom ukusu pogače, sira i šunke.

Potrebno je:

300 do 350 grama brašna

1 jaje

20 grama kvasca

50 ml ulja

150 ml mleka

1 kašičica šećera

malo soli

Za nadev:

100 grama sira

1 kašika kisele pavlake

150 grama šunke

1 belance

Za premaz:

1 žumance

seme susama

krupna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << so

kim

Priprema:

U vanglicu sipati brašno, dodati nadošli kvasac sa šećerom, jaje, ulje, mleko, so i zamesiti testo mekše. Pokriti da odmori 20 minuta. Tepsiju podmazati ili staviti pek papir i staviti testo u nju.

Masnim rukama pritisnuti da oblikuje tepsiju. Na sredinu staviti umućenu pavlaku, sir i belance i razvući na sredini.

Odozgo naseckati šunku. Testo odvajati od ivice tepsije presavijati ga i spajati.

Premazati testo u krug žumancetom i posuti semenkama i solju. Odmoriti 10 minuta.

Za to vreme ugrejati rernu na 200 stepeni i peći oko 40 minuta.

Pečenu pogaču pokriti 20 minuta da odmori, pa je onda seći.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.