Domaća PITA SA MESOM po bakinom receptu, a evo kako da kupovne kore izgledaju kao da ste ih razvlačili (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 08:53

Domaća PITA SA MESOM po bakinom receptu, a evo kako da kupovne kore izgledaju kao da ste ih razvlačili (VIDEO)

Predlog za doručak ili možda večeru, ukoliko niste na dijeti.

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za pitu sa mesom.

Potrebno:

Za preliv:

Priprema:

Ispržiti seckan crni luk pa dodati ml meso i njega dinstati 10 minuta. Dodati začin, biber i beli luk. U činiju izlupati jaja, dodati jogurt i ulje, dodati brašno i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Na sto staviti podlogu koja je savitljiva ili čaršav.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Tri kore iscepati na krupne parčiće, spojiti dva lista kore malo da prelaže jedan preko drugog da čine jedan dugački list pa ga poprskati jajima i jogurtom i razvući kašikom. Pobacati preko malo pocepanih kora preko, a u dnu staviti po malo mlevenog mesa.

Čaršav ili podlogu podići i saviti napred da se kora uroluje u rolnicu kao kod razvučenih kora. Uviti rolnicu u krug i praveći male pitice. Ređati u podmazan pleh. Ostatkom preliva premazati uvijače i premazati još malo sa uljem. Peći na 200 stepeni C 40 minuta da lepo porumeni. Služiti toplo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.