Doktorka otkriva da li je opasno spavati sa tamponom

Izvor: B92, 02.Jun.2023, 20:00

Doktorka otkriva da li je opasno spavati sa tamponom

Kada smo u menstrualnom ciklusu, ne postoji ništa bolje od toga da se udobno smestimo i odspavamo i barem na tren zaboravimo neprijatne bolove. Međutim, kada se uveče ušuškamo u krevet, suočeni smo s dilemom - hoćemo li spavati s tamponom ili bi ipak trebalo da stavimo uložak? Doktorka za žensko zdravlje Suzana Unsvort za portal Metro otkrila je šta struka misli o spavanju s tamponom.

"Sigurnosni savet u vezi s tamponima je da se mogu koristiti najviše osam sati. Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se koriste duže od osam sati, to povećava rizik od sindroma toksičnog šoka, ozbiljnog, ali retkog infekcijskog procesa koji uzrokuje septikemiju. Stoga, ako provedete manje od osam sati noću u krevetu, možete ih koristiti", objašnjava ona, koja ipak nije oduševljena tom praksom.

"Kao zdravstveni radnik opšte bih savetovala izbegavanje spavanja s tamponom. Takođe savetujem svim svojim pacijentkinjama da uvek pažljivo biraju tampone. Naime, žene bi trebalo da koristite isključivo tampone koji imaju najbolju moguću moć upijanja."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.