Doktor savetuje da dodate ovaj sastojak u kafu, svi ga imate kod kuće: Snižava krvni pritisak i ima protivupalna dejstva

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 12:18

Doktor savetuje da dodate ovaj sastojak u kafu, svi ga imate kod kuće: Snižava krvni pritisak i ima protivupalna dejstva

Ima mnoge benefite za vaše zdravstveno stanje.

Za mnoge od nas kafa je apsolutno neophodna kada je u pitanju jutarnja rutina. Istina je da nam daje energiju i poboljšava koncentraciju, a takođe je dokazano da je ovaj napitak zdrav za srce.

Naime, ispijanje jedne do dve šoljice kafe dnevno povezano je s manjim rizikom od srčanih bolesti i zatajenja srca.

Drugi benefiti kafe:

A da li ste znali da postoji i jedan poseban sastojak koji može poboljšati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vašu sledeću šoljicu kafe? U pitanju je kakao.

Kafa je sama po sebi dobra za zdravlje srca, ali dodavanje dve kašićice kakaa (bez dodatnog šećera) može još više poboljšati zdravstvene koristi od ovog napitka.

- Kao i zrna kafe, kakao prah sadrži flavanole koji imaju protuupalna svojstva, opuštaju krvne sudove i poboljšavaju kontrolu šećera u krvi - kaže dr Niki Bart, prenosi "Živim.gloria.hr".

Dokazano je da flavanoli smanjuju upale i poboljšavaju protok krvi, što može pozitivno uticati na zdravlje srca opuštanjem krvnih sudova, čime se snižava krvni pritisak. Kakao je moćan antioksidans i jedan od najboljih prirodnih izvora gvožđa, a ako ga dodate u kafu poboljšaćete kognitivne sposobnosti i raspoloženje.

Ovakav napitak dobar je način da iskoristite zdravstvene koristi đumbira, koji je poznat kao snažan antioksidans, smiruje upale, želudačne probleme, bolove u mišićima te snižava holesterol i poboljšava varenje hrane.

Srbija Danas/zivim.gloria.hr/Prenala I.S.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.