Dodajte 1 sastojak u vodu – TOPI SALO, BRIŠE BORE, DIŽE IMUNITET: Napravite najbolji eliksir zdravlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 10:38

Dodajte 1 sastojak u vodu – TOPI SALO, BRIŠE BORE, DIŽE IMUNITET: Napravite najbolji eliksir zdravlja

Neverovatno korisna svojstva po celokupno zdravlje.

Veoma je jednostavno napraviti od vode ne samo ukusno, već i zdravo piće. Dovoljno je da joj dodate malo voća, ističu stručnjaci. Reč je o kriški limuna, a nutrucionisti ističu brojne prednosti limunske kiseline.

Jača imunitet

Uvođenjem vode sa limunom u redovnu ishranu olakšaće se borba protiv bolesti zahvaljujući svojstvima citrusa koja povećavaju imunitet, kažu stručnjaci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Jedan limun obezbeđuje oko 20 miligrama vitamina C, što je oko 20 odsto dnevne preporučene količine”, kaže Alisija Galvin, doktor medicine i nutricionista.

- Vitamin C je dobar za imuni sistem i djeluje kao antioksidans., rekla je ona.

Smanjuje rizik od pojave kamenja u bubrezima

Kamen u bubrezima nije samo bolan već je i bolest koja pogađa mnogo veći broj ljudi nego što se pretpostavlja. Prema studiji objavljenoj u časopisu “European Urology”, 8,8 odsto odraslih se tokom života suoči sa ovim problemom.

Srećom, redovnim ispijanjem vode sa limunom u velikoj meri smanjujete rizik od ove pojave.

- Ako imate određene vrste kamenja u bubrezima – oksalat – citrat u limunskoj vodi će vam pomoći da se ono razbije i pomažu u njegovom rastvaranju”, napominje ona.

Poboljšava stanje kože

Prema istraživanju objavljenom u časopisu “Nutrients” , vitamin C u limunu pomaže sintezu kolagena, što čini da koža izgleda mlađe i zdravije.

Pomaže gubitak kilograma

- Voda vam može pomoći da se osećate sito, posebno ako je popijete pre obroka., kaže nutricionistkinja Džesika Bajpen.

- Uzimanje vode sa limunom pre i tokom obroka može da vam pomogne da izgubite kilograme i smanjite unos kalorija.

Nutricionista Loren Slejton savetuje da svakog jutra uzima čaša soka sa pola isceđenog limuna. Kako kaže, mnogo je zdravije započeti dan ovim napitkom nego kafom.

- Rehidracija ujutro, posle spavanja, je izuzetno korisna navika”, rekla je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.