Dodaj KAŠIČICU ovog ZAČINA u svako jelo, PUMPA IMUNITET, stimuliše JETRU, eliminiše masti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 19:35

Dodaj KAŠIČICU ovog ZAČINA u svako jelo, PUMPA IMUNITET, stimuliše JETRU, eliminiše masti!

Veoma je zdrav i dostupan!

Do sada ste sigurno bezbroj puta jeli ljute papričice. Ovo je tako reći nezaobilazan začin u našoj tradicionalnoj kuhinji. Ipak, možda niste znali da i koliko pozitivno utiče na zdravlje organizma kada je jedete presnu, ali i kao začin.

Stimuliše proizvodnju mišićnih proteina

Kapsaicin izaziva pojačano lučenje hormona adrenalina. Kod zdrave osobe, kada se uzima 150 mg kapsaicina sat vremena pre bavljenja sportom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stopa sagorevanja masti tokom programa treninga značajno se povećva. Pošto je ova supstanca u stanju da stimuliše proizvodnju mišićnih proteina, ona aktivira rast mišićne mase.

Stimuliše jetru

Aktivna supstanca ljute paprike ima pozitivan uticaj na rad ćelija jetre tako što obnavljaju njihovu strukturu, ali i podstiče izbacivanje nakupljenih toksina.

Eliminiše masti i reguliše pritisak

Konzumiranje začinjene i ljute hrane smanjuje želju za slanom hranom, pa se tako javlja pojačano izlučivanje tečnosti iz tela, a na taj način se snižava i krvni pritisak. Redovnom upotrebom moguće je smanjiti i povišen

Pozitivan uticaj na nervni sistem

Kapsaicin u organizmu deluje kao antioksidans, a on pomaže u sprečavanju oštećenja moždanih neurona.

Daje energiju

Dugotrajna upotreba kapsaicina može značajno da poveća ukupnu izdržljivost organizma Eksperiment je pokazao da konzumiranje ove paprike sagoreva veliku količinu masnih nsalaga i u brzava metabolizam.

Uticaj na crevnu mikrofloru

Ljuta paprika obnavlja sluznicu i mikrofloru digestivnog trakta tako što povećava broj dobrih bakterija koje imaju zaštitna svojstva, smanjuje upalne procese i poboljšava metabolizam.

Prevencija dijabetesa

Studija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition, govori o tome da redovan unos čilija smanjuje potrebu organizma za lučenjem insulina kojim se smanjuje nivo šećera u krvi nakon obroka.

Odlične za imunitet

Jarkocrvena boja čili papričica svedoči o visokom sadržaju beta-karotena, ili pro-vitamina A. Samo nekoliko kašičica čilija dnevno daje telu ekstra doze vitamina C i A koje su bitne u prevenciji infekcija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.