Dočekale smo i ovu frizuru: Vratio se hit iz 90-ih, skoro 30 godina kasnije FOTO

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 17:13

Dočekale smo i ovu frizuru: Vratio se hit iz 90-ih, skoro 30 godina kasnije FOTO

Kao što se u modnoj industriji vraćaju trendovi, takav je slučaj i kad su frizure u pitanju, pa je ove jeseni opet hit ono što je nekada zaludelo žene – cik-cak razdeljak, koji se vratio skoro 30 godina kasnije.

Na red je došlo i to. Razdeljak u jesen 2023. godine više neće biti ravan, nego cikcak. Mnoge je zbog ovoga uhvatila nostalgija, a ukoliko ste u toj grupi, onda i ne moramo previše da vam objašnjavamo kako se on pravi.

Za mlađe dame – možete ga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kombinovati sa niskom punđom za elegantan izgled za svaki dan ili za večernje izlaske. Možete zalizati kosu, napraviti pletenice, ali razdeljak mora biti počešljan uredno i precizno. Upravo to je karakteristika ovog retro-trenda.

Bilo da se radi o paž, srednjoj ili dugoj kosi, cikcak razdeljak odgovara svim frizurama, jer zahvata samo vrh glave. Jedini slučajevi kod kojih cikcak razdeljak neće funkcionisati jesu kratke frizure ili vrlo kovrdžava kosa.

Evo kako da postignete efektan cikcak razdeljak u 4 jednostavna koraka

Očešljajte kosu prema nazad finom četkom i zadržite je na jednom mestu. Pomoću češlja sa špicastom stranom ili drvenog štapića povucite cikcak liniju od prednjeg dela glave prema zadnjem delu. U zavisnosti od vašeg ukusa, možete odlučiti koliko će razdeljak biti širok, odnosno koliko će "špiceva" imati.

Nakon što napravite cikcak razdeljak, dobro začešljajte polovine kose s obe strane glave.

Zatim svoj razdeljak učvrstite s malo laka za kosu.

I na kraju treba da odlučite kako ćete stilizovati ostatak kose – najefektnija je takozvana sleek bun, elegantna, zaglađena punđa kakvu rado nose Hejli Biber, Bela Hadid i Kendal Džener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.