Dobra stara poslastica - šnenokle

Izvor: B92, 06.Mar.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra stara poslastica - šnenokle

Ima li šta lepše od ukusa iz detinjstva?

Potrebno je:

Priprema:

Umutiti 5 belanaca sa 8 kašika šećera u čvrst šne. U pola litra mleka staviti jednu kašiku šećera, staviti na šporet, pa dodati vanilin šećer. Kašikom vaditi belanca i spuštati u provrelo mleko samo malo da provri i okretati.

U činiju izdrobiti keks, pa na njega vaditi kuvane šnenokle. Kad su sve šnenokle kuvane, umutiti žumanca i mleko, isključiti i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubaciti žumanca u vrelo mleko i mešati žicom oko 2 minuta. Time preliti šnenokle.

U drugu polovinu mleka staviti 3 kašike šećera i 2 vanilin šećera i tu zakuvati 1 punu kašiku pudinga, pa time preliti šnenokle. U šerpicu staviti jednu punu kašiku šečera da se potpuno istopi i tim karamelom poprskati i preliti šnenokle. Ostaviti da se dobro prohlade i onda se sladiti.

Izvor i foto: Bakina kuhinja

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.