Dobar gost mora da ispoštuje ovo pravilo kada prvi put ulazi u nečiji dom

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 09:56

Dobar gost mora da ispoštuje ovo pravilo kada prvi put ulazi u nečiji dom

U našem narodu je uvaženo mišljenje da je veoma važno pokazati se dobrim domaćinom, ali ono što nikako ne treba zanemariti jeste koliko je važno pokazati se kao dobar gost.

Možda niste nikada razmišljali o tome, ali prvo što bi trebalo da uradite kada ulazite kao gost u nečiju kuću jeste da zatvorite oči - kaže stara japanska mudrost.

Japanska izreka kaže: "Ako uđete u kuću ljudi, tamo budite slepi, a kad izađete nemi".

Dakle, ne tražite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedostatke u kući u kojoj se nalazite i ako ih vidite, nemojte nikome reći.

Osim vaspitanja i poštovanja domaćina, važno je da ne gledate okolo dom i uočavate stvari koje bi trebalo popraviti, rešiti, očistiti.

Prašina na podu nije odlika srca ovih ljudi, razbacane igračke takođe nisu pokazatelj lošeg roditeljstva. Možda jednostavno nije bilo vremena, snage – to su njihovi životi i ne treba ulaziti u razloge.

Zato se u Japanu kaže - zatvori oči kada uđeš kod nekoga, kako ne bi obraćao pažnje na ovakve stvari, a kada izađeš iz kuće - zatvori usta.

Ukoliko pričate drugima loše o svojim domaćinima, pokazujete nepoštovanje, lošu energiju i to vam se vraća.

Cenite ukazano gostprimstvo. Kratka, ali zlata vredna mudrost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dobar gost mora da ispoštuje ovo pravilo kada prvi put ulazi u nečiji dom

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 07.Feb.2024

U našem narodu je uvaženo mišljenje da je veoma važno pokazati se dobrim domaćinom, ali ono što nikako ne treba zanemariti jeste koliko je važno pokazati se kao dobar gost. Možda niste nikada razmišljali o tome, ali prvo što bi trebalo da uradite kada ulazite kao gost u nečiju kuću jeste...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.