Dizajneri teške naravi: Bežite im s puta!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2017, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dizajneri teške naravi: Bežite im s puta!

Pojedini modni magovi su poznati kao ekscentrici. Drugim rečima - imaju tešku narav. Raspoloženje im se menja kako vetar dune. Kad dobiju napad nervoze od njih beže modeli, asistenti, svako gleda da im se skloni s puta.

Jedan od takvih je kreator modne imperije Šanel Karl Lagerfeld, koji je poznat po neumesnim komentarima koje javno i bez imalo griže savesti saopštava svetu. Mnogi tvrde da je Karl genije, ali da ima nezgodan karakter i "otrovan" jezik.

Svojevremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je na pitanje šta misli o pevačici Adel, kao iz topa odgovorio: "Ona je malo debela, ali ima lepo lice i božanski glas." Javnost je bila zapanjena, a Karl je na društvenim mrežama okarakterisan kao neko ko u životu misli samo na "plitke" stvari.

Spekuliše se da dok sprema modne revije pažljivo bira manekenke. Ako mu se neka devojka ne dopadne na prvi pogled navodno je ignoriše i pravi se da ne postoji. U prilog ovim tvrdnjama ide i njegova izjava da ne zna ko je model Hajdi Klum i da ona u Francuskoj nikad nije bila poznata.

Da reči mogu da bole više nego ubod mača, potvrdili su pripadnici jevrejske zajednice kad je kreator Džon Galijano javno ispoljio svoju nervozu i to u jednom pariskom lokalu. Gosti La Perle bara su te večeri morali da trpe predstavu britanskog ekscentričnog dizajnera. Vređao je žene koje su sedele u njegovoj blizini.

Kritikovao im je odeću, obrve i butine. Nekadašnji glavni dizajner modne kuće Dior goste je "častio" uvredama poput: "Azijsko kopile i ružna židovska kučko." Prisutni su tvrdili da je Džon za svega 45 minuta uspeo da opsuje Jevreje oko 30 puta. Nakon ovog skandala, dizajneru su oduzete sve počasti, a otkaz sa potpisom kuće Dior već sutradan ga je čekao na stolu.

Da je neučtivost dizajnera prešla i na njihovo osoblje pokazuju brojne žalbe koje stižu na račun luksuznih butika. Usluga je, kako tvrde devojke, u pojedinim radnjama oskudna. Prodavačice su nezainteresovane ili često daju opaske da kupac ne može da obuče određen komad garderobe jer nije napravljen po njihovoj meri. I američki medijski mogul i milijarderka Opra Vinfri je svojevremeno bila žrtva u jednoj od švajcarskih prodavnica. Prodavačica očito nije prepoznala voditeljku, pa je odbila da joj pokaže torbu jer je procenila da je za nju preskupa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.