Devojka se iz grada preselila u selo, KOSU NIJE PRALA DVE GODINE: Mnogi je napali, govore joj da je grozna, a ona je otkrila SVOJU TAJNU

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 18:59

Devojka se iz grada preselila u selo, KOSU NIJE PRALA DVE GODINE: Mnogi je napali, govore joj da je grozna, a ona je otkrila SVOJU TAJNU

Mišljenja o njenoj kosi su podeljena.

Devojka po imenu Rouzi iz Australije, u želji da se vrati prirodnom načinu života, šokirala je mnoge kada je na svom Tiktok profilu objavila video u kojem je objasnila da već duže vreme ne koristi ni šampon ni regenerator, a da svoju kosu uobičajenim načinom nije prala skoro dve godine.

Naime, Rouzi je objasnila kako je pre, dok je još uvek živela u gradu, kosu povremeno prala sodom bikarbonom i sirćetom, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sada kako je započela život na selu, kosu pere samo i isključivo vodom.

Ova Australijanka tvrdi da voda na selu nije "tvrda" kao ona u gradu, te joj je sada potrebna samo voda kako bi svoju kosu oprala. Iako su joj mnogi rekli da joj kosa izgleda suvo i beživotno zbog njene nege kose, ona tvrdi da joj je upravo rutina pranja samo vodom dovela do rezultata čiste, bujne i zdrave kose.

- Svaki put kad nekom kažem da kosu nisam prala dve godine bude šokiran. To je zato što svi misle da kosu moramo da peremo svaki dan ili barem jednom nedeljno i to šamponom. Ja svoju kosu perem samo vodom već 2 godine i prezadovoljna sam - rekla je ona.

Rouzi je dodala da nema problema ni kada je u pitanju oblikovanje kose. Kosa joj je sada, kako kaže idealna za oblikovanje, za razliku od perioda života kada je živela u gradu, kada joj je "tvrda" voda pridavala muke oko pravljenja idealne frizure.

- Tada sam povremeno kosu prala sodom bikarbonom i sirćetom. Ali od kada sam se preselila iz grada u selo, uopšte ne koristim ništa od tih hemikalija koje postoje u šamponima - rekla je ona.

Okrenuvši kameru ka sebi u svom TikTok video, ona je pokazala svoje kupatilo i objasnila da šampon ne zauzima mesto na njenim policama već duže vreme.

- Nema šampona ili regeneratora, kao što možete da vidite. Ne treba nam… Moj partner ga ne koristi, baš kao ni ja - rekla je ona u videu.

Ljudi nisu bili baš impresionirani njenim izgledom kose pa su u komentarima podelili svoje mišljenje o njenoj prirodnoj metodi. "Kosa ti izgleda nekako suvo i beživotno", "Paa, nije ti baš sjajna", "Izvini, ali kosa ti je očajna", napisali su neki ispod videa. Ipak, bilo je i onih koji su se zaintresovali za njenu metodu održavanja kose, te su je u komentarima pitali kako se odlučila na taj korak i na koji način mogu i sami upotrebiti sirće i sodu bikarbonu kao "šampon."

- Jednog dana sam samo prestala da koristim šampon, postoji period prilagođavanja u ovom procesu, kada vlasi počinju ponovo pravilno da regulišu masnoću, taj period je malo teži, ali nakon toga sve postaje savršeno. Što se tiče samog pravljenja smese od sode i sirćeta, pomešajte sodu bikarbonu i vodu da dobijete pastu i protrljajte teme glave tom smesom. Zatim dodajte sirće, potrljajte teme opet pa potom isperite sve - savetovala je Rouzi znatiželjne korisnike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.