Izvor: MojaBeba.com, 13.Nov.2012, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deformisani udovi se dovode u vezu sa pušenjem u trudnoći

Kod žena koje puše u toku trudnoće se povećava rizik rađanja bebe sa deformisanim udovima, poremećajima na licu ili gastrointestinalnim problemima, kažu engleski naučnici. Do zaključka se došlo na osnovu 172 istraživanja u proteklih 50 godina. To im je omogućilo da uporede 174 000 slučajeva gde su prisutni urođeni efekti sa 11.7 miliona zdravih beba.

Nastavak na MojaBeba.com...






Povezane vesti

Naučnici potvrdili da nam je instikt tačan u 90 odsto slučajeva

Izvor: Blic, 13.Nov.2012

Naučnici su vekovima proučavali vezu između instinktivnog i intelektualnog načina donošenja odluka, a jedna nova studija je pokazala da ljudi ne greše u 90 odsto slučajeva, ako svoje odluke baziraju samo na osnovu onoga što im govori instinkt. ..Profesor Marijus Ašer sa Univerziteta za psihološke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MojaBeba.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MojaBeba.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.