Dečaka vratili iz škole zbog neprimerene frizure: Šta vi kažete?

Izvor: B92, 01.Jun.2018, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečaka vratili iz škole zbog "neprimerene" frizure: Šta vi kažete?

Šesnaestogodišnji dečak izbačen je sa nastave jer se pojavio u školi sa frizurom u stilu poznatog fudbalera Gereta Bejla.

Majka šesnaestogodišnjeg učenika Makajli Vejda, Tereza, optužila je akademiju Havelok zbog seksizma, nakon što su kazali da je frizura njenog stila ekstremna.

„On je zavezao svoju kosu u punđu kako bi izgledao kao njegov idol - fudbaler Geret Bejl. Škola je kazala da nije problem dužina kose, već zato što je svezana pozadi uz pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trakice za kosu koja bi trebalo da je suptilnija."

Dečak je objasnio da je kosu vezao kako mu ne bi padala na lice dok uči i radi zadatke.

„Kada sam otišao u školu, izdvojili su me iz grupe i rekli mi da imam ekstremnu frizuru i da moram da budem udaljen sa nastave. Završilo se tako što sam čekao na recepciji gotovo dva sata, i nisam smeo da prisustvujem nijednom času", ističe.

Vidno isprepadan, učenik se sada plaši da će to što je propustio časove imati uticaj na njegove ocene na kraju školske godine.

Portparol škole kazao je da oni imaju jasnu politiku oko dres koda - oblačenja koju svi učenici moraju da poštuju, a to uključuje i frizuru.

"Sa svim tim su upoznati roditelji i đaci već prvog dana kada kročili u školu", dodao je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.