Dečak (5) preminuo, a zbog postupka bolničkog osoblja OTAC TUŽIO BOLNICU: Smejali se dok su ga skidali sa aparata!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2023, 19:12

Dečak (5) preminuo, a zbog postupka bolničkog osoblja OTAC TUŽIO BOLNICU: "Smejali se dok su ga skidali sa aparata!"

Postupak koji se može nazvati ne samo neprofesionalnim već i nehumanim!

Dečak Muhamed Ajan Harun  preminuo je ranije ovog meseca nakon duge borbe, a njegova porodica sada je otkrila da su ostali slomljenog srca, jer su navodno čuli bolničko osoblje da se smeje dok su dečaku gasili aparate koji su ga održavali u životu.

Harun je podigao tužbu protiv osoblja u Šefildu jer su se u ovoj situaciji poneli neprofesionalno i nisu imali razumevanje za njihov bol. Šefovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolnice su naveli da će ceo slučaj istražiti.

Mali Muhamed je imao retko genetsko oboljenje zbog čega je njegov razvoj bio usporen, a celog života se borio i sa respiratornim bolestima.

Otac Harun, koji ima još četvoro dece otkrio je:

- Aparati su isključeni 13. marta u 2:30 časova, a dok se to odvijalo, mnogo članova porodice je bilo tamo. Situacija je bila dodatno mučna jer se osoblje glasno smejalo.  Nastavili su da se smeju dok ih moj rođak nije zamolio da prestanu. Bilo je ovo veoma neosetljivo sa njihove strane. Živimo sa velikim gubitkom nakon njegove smeti, ali smo i veoma ljuti jer su se poneli na ovaj način.

Haru ni njegova supruga Fakhra pozvani su na istragu cele situacije.

Mali Muhamed bio je veselo dete i zauvek će ga pamtiti po osmehu na licu.

Direktor klinike Šefild, F. Trast izrazio je saučešće porodici:

- Želim da izrazim najdublje saučešće porodici malog Muhameda. Smrt svakog deteta u našoj bolnici je nešto što shvatam ozbiljno - pisalo je u njegovom saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.