Danas je Svetski dan mentalnog zdravlja: Dan kad te niko neće osuđivati što si hrabar i tražiš pomoć

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2020, 20:33

Danas je Svetski dan mentalnog zdravlja: "Dan kad te niko neće osuđivati što si hrabar i tražiš pomoć"

Živite zdravo!

Danas nije rođendan nikome koga poznajem, onaj baš pravi rođendan, dan kad je došao na ovaj svet. Ali jeste rođendan mnogih od nas i nadam se da će mnogima postati, iskreno se nadam.

Danas je dan kad je neko rekao da je, Za tebe važno, Da nisi sam, Da će neko uvek da te sasluša, Da sve može da se reši, Da ne boli samo slomljena noga, Da su duševne rane jednako vidljive kao i fizičke. I da, za mene je važno i za tebe koji sada počinješ da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ćutiš, i za tebe koji počinješ da pričaš i za tebe koji već danima plačeš i za tebe koji misliš da nešto nije u redu sa tobom i za tebe koji misliš ipak da su sve ovo gluposti. Za sve nas je važno, da ovaj dan ima bar jedan dan u godini, da stoji glasno i jasno 10.10. Svetski dan mentalnog zdravlja.

Eto bar jednog dana u godini kad je ok ne biti srećan jer nisi, dan kad je ok plakati jer si tužan, jer te boli nečiji odlazak, jer ti se plače, dan kad niko neće upreti prstom u tebe jer se ne smeješ, nisi sređen, ne ide ti se u provod. Dan kad nije tabu govoriti o osećanjima, stanjima, bolestima, gubicima, nesreći, sreći, radosti. Danas je dan kad te niko neće osuđivati što si hrabar i tražiš pomoć, jer danas je tvoj dan.

Jedan od najtežih koraka je priznati da nam pomoć treba, ne pitajte kako znam i jeste tako, posle toga sve ide lakše, dobiješ prijatelja, terapeuta, druga, šta god ti je potrebno. Posle toga i ne primetiš kako vreme brzo prođe, kako brzo rasteš, kako lagano suze postanu nešto jako vredno, kako ceniš svaki trenutak svoje hrabrosti i volje, kako sreću čine stvari za koje nisi ni mogao da pretpostaviš da kriju sreću, kako rane postanu divne uspomene, kako ljubav jedino ne izlazi iz mode.

Sreća nije permanentno stanje, to je trenutak, ali ti trenuci čine večnost, zato učini za sebe, za druge, za prve, za prijatelje, neprijatelje, učini za sve ljude kojima je potrebna pomoć i glasno govori o problemima, samo tako ćemo ih zajedno rešavati i učiniti da nam trenuci sreće boje svakodnevicu.

Paralelni univerzum

ANABELA I LUNA SE POMIRILE: Uhvaćene u Novom Sadu, evo šta rade - a sa njima i ovaj BIVŠI ZADRUGAR! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.