Dalila promenila boju OČIJU - LEKARI UPOZORAVAJU! Sočiva u boji povećavaju RIZIK za infekciju očiju i GUBITAK VIDA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 12:06

Dalila promenila boju OČIJU - LEKARI UPOZORAVAJU! 'Sočiva u boji povećavaju RIZIK za infekciju očiju i GUBITAK VIDA'

Sočiva u boji mogu da izazovu gubitak vida, ako ih ne kupujete na proverenom mestu i ne znate kako mogu da oštete oko!

Dalila Dragojević sve više se okreće zaradi na popularnoj mreži TikTok, a kako deluje, za sada nema naznaka o tome da se posvetila emotivnom životu.

Dragojevićka često izlazi sa drugaricama i objavljuje video snimke, gde se vidi da nikada bolje nije izgledala. Radila je par zahvata na licu, a u poslednje vreme nosi i plava sočiva. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Međutim, lekari upozoravaju na potencijalne zdravstvene tegobe zbog sočiva u boji.

Lekari objašnjavaju kako nepravilno korištenje sočiva može uzrokovati ozbiljne probleme, uključujući čir rožnjače i brojnih infekcija, a u ekstremnim slučajevima i slepilo. Brojna istraživanja tržišta ukazuju na to da se većina ovih „ukrasa“ za oči kupuju na crnom tržištu, umesto u ovlašćenim optikama koje nude garanciju na ispravnost i sigurnost sočiva.

A post shared by Dalila Dragojević (@dalila_dragojevic_official)

Mladi ljudi širom sveta koji kupuju sočiva za oči u boji, najčešće vrlo nekvalitetnih materijala i na ilegalnom tržištu, na taj način ugrožavaju svoje zdravlje, objavili su naučnici. Sočiva u boji naročito su popularne kod fanova Lejdi Gage i Marilin Mensona, kao i obožavateljima Sumrak sage.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.