Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 15:20 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Dajte mu još jednu šansu: Genijalan trik da sačuvate smežurano voće i povrće
Ne bacajte!
Ako vam voće i povrće predugo stoji, posle nekoliko dana će se smežurati, ali to ne znači da treba da ih bacite.
Naime, u njima se i dalje nalaze hranljive materije, a sve što treba da uradite je da skinete smežuranu koru i iskoristite ostatak voća.
Kada su u pitanju uveli šargarepa i peršun, potopite ih u hladnu vodu na jedan sat.
Povrće ne bi trebalo da perete odmah nakon kupovine, već pre korišćenja, jer voda pospješuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razvoj plesni i brže propadanje.
Preporučuje se da jabuke i banane držite podalje od drugog voća, jer podstiču truljenje. Banane razdvojte iz svežnja, i trajaće vam duplo duže.
Poznato je da se bobičasto voće brzo kvari, zato čim primetite trule bobice uklonite ih odmah. Ostatak operite u toploj vodi.
Nastavak na SrbijaDanas.com...