Dajte mu još jednu šansu: Genijalan trik da sačuvate smežurano voće i povrće

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dajte mu još jednu šansu: Genijalan trik da sačuvate smežurano voće i povrće

Ne bacajte!

Ako vam voće i povrće predugo stoji, posle nekoliko dana će se smežurati, ali to ne znači da treba da ih bacite.

Naime, u njima se i dalje nalaze hranljive materije, a sve što treba da uradite je da skinete smežuranu koru i iskoristite ostatak voća.

Kada su u pitanju uveli šargarepa i peršun, potopite ih u hladnu vodu na jedan sat.

Povrće ne bi trebalo da perete odmah nakon kupovine, već pre korišćenja, jer voda pospješuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razvoj plesni i brže propadanje.

Preporučuje se da jabuke i banane držite podalje od drugog voća, jer podstiču truljenje. Banane razdvojte iz svežnja, i trajaće vam duplo duže.

Poznato je da se bobičasto voće brzo kvari, zato čim primetite trule bobice uklonite ih odmah. Ostatak operite u toploj vodi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.