Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 13:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Da vam oči ni ne zasuze: 3 načina da isečete luk
Korisni saveti.
Seckanje luka je možda jedna od najmučnijih stvari koje radite u kuhinji. Na internetu možete pronaći mnoštvo saveta kako da sprečite suzenje očiju, a ova tri su možda i najefikasnija.
Iako će vam biti smešno, iz nekog do sada neobjašnjivog razloga ovo funkcioniše. Sve što treba da uradite jeste da zagrizete parče hleba i da tako držite sve vreme dok seckate luk. Verujte nam, oči vam uopšte neće zasuziti.
Skinite koru i potopite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << luk desetak minuta u činiju s vodom. Garantovano vas potom neće peći oči.
Jedina mana je što će luk biti topao, ali rezultat je sjajan! Međutim, postoji caka - morate brzo iseckati dok je topao jer čim se ohladi oči ponovo počinju da peku.
Nastavak na SrbijaDanas.com...