Da li ste se rešili dosadnih smrdibuba? Plaše se mirisa jedne biljke, oterajte ih zauvek

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 14:29

Da li ste se rešili dosadnih smrdibuba? Plaše se mirisa jedne biljke, oterajte ih zauvek

Koliko puta ste pokušavali da ih se rešite, ali bezuspešno?

Tokom hladnih dana, smrdibube su u potrazi za toplim i suvim prostorima, pa ulaze u naše domove kako bi se sakrile od hladnoće i preživele zimu.

U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u svaki prostor koji nije dobro izolovan, pa je prvo što je potrebno da uradite kako biste sprečili njihov ulazak u vaš dom - da popravite sva spoljna oštećenja.

Baštovani znaju za trik sa rastvorom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sode bikarbone u vodi, kojim prskaju biljke, a u narodu se veruje da smrdibube beže od mirisa belog luka i nane, pa je ove namirnice potrebno postaviti kod ulaznih vrata, prozora i drugih mesta kroz koja dosadne bube mogu da se provuku.

Druga, a možda i bolja varijanta jeste da u vodu sipate nekoliko kapi eteričnog ulja nane i sa spoljašnje strane isprskate prozore, ulazna i balkonska vrata.

Važno je da znate da smrdibubde ne treba ubijati, jer, kada se osećaju ugroženo, ispuštaju neprijatan miris. Ne dirajte ih rukama, već uzmite papir ili rukavice, nežno ih uhvatite i izbacite napolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.