Da li ste probali da SPAVATE sa LUKOM ispod jastuka? Postoje 4 dobra RAZLOGA, a nijedan nije SUJEVERJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 17:02

Da li ste probali da SPAVATE sa LUKOM ispod jastuka? Postoje 4 dobra RAZLOGA, a nijedan nije SUJEVERJE!

Možda ćeš nakon ovoga i ti poželeti da spavaš sa lukom ispod jastuka.

Osim što se vekovima unazad smatra najboljim i najmoćnijim prirodnim antibiotikom, neki ljudi beli luk obavezno stavljaju i pod jastuk pred spavanje.

Za to postoji nekoliko opravdanih razloga, a nijedan nije zasnovan na sujeverju!

Pomaže kod zapušenog nosa?

Miris belog luka navodno može da pomogne kod zapušenog nosa jer navodno čisti disajne puteve i podstiče >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbacivanje sluzi. Taj proces je spor, ali efektan, piše "Bright Side".

Jača imuni sistem?

Veruje se da beli luk uništava brojne vrste loših bakterija i da ima snažne antibakterijske moći. Ako spavate sa belim lukom pod jastukom redovno, verovatno ćete primetiti da se lakše budite ujutru i da se ređe razboljevate.

Odbija insekte

Za insekte, a pogotovo za komarce, beli luk je toksičan i oni beže od njegovog mirisa, pa samim tim i od vas.

Spavaćete bolje?

Beli luk je bogat vitaminom B1, za koji i nauka tvrdi da pomaže da bolje spavate. Osim toga, bogat je i vitaminom B6, koji pojačava izlučivanje melatonina, poznatog kao "hormon sna". Takođe, veruje se da beli luk ima pozitivan uticaj na nervni sistem, da može da vas umiri i opusti mozak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.