Da li ste nekada imali TAHIKARDIJU? Probajte OVAJ TRIK i za 60 sekundi lupanje će PRESTATI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 19:42

Da li ste nekada imali TAHIKARDIJU? Probajte OVAJ TRIK i za 60 sekundi lupanje će PRESTATI!

Srce vam lupa kao ludo?

Svakom se bar jednom desilo da mu srce toliko jako lupa, kao da će da iskoči iz grudi - ta pojava se naziva tahikardija.

Postoje dva jednostavna, a efikasna načina koja će vam pomoći da rešite ovaj problem.

Potapanje

Kod naglog pada temperature, otkucaji srca se usporavaju. Na taj način nervni sistem prilagođava telo novim uslovima. Srce će najblaže reagovati kod hlađenja lica, jer je lice bliže srcu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Trik se sastoji u sledećem:

Valsalvin manevar

Ovaj manevar se izvodi srednje jakim izduvavanjem vazduha na nos, pri čemu su nos i usta zatvoreni. Ovaj način utiče na  vagusni nerv koji kontroliše srčane efekte.

Ono što je važno je da nijednu od pomenutih metoda ne treba da koristite kada je tahikardija praćena teškim bolom u grudima ili osećajem nedostatka vazduha. Za ovakve situacije bi trebalo  pozvati hitnu pomoć.

Pojačani otkucaji srca prilikom vežbanja ili jakog uzbuđenja su normalna pojava. Ako se tahikardija javi bez spoljašnjeg uticaja, može buti znak ozbiljne bolesti,tako da bi trebalo da posetite lekara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.