Da li je primereno doći ovako na svadbu? Zbog ove haljine su joj napravili pakao od života

Izvor: B92, 05.Jul.2016, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je primereno doći ovako na svadbu? Zbog ove haljine su joj napravili pakao od života

Izgovor za sve ovo bio je da je haljina neprimerena i da je sramota doći ovako obučen na nečije venčanje

Fitnes instruktorka Liz Kruger nije ni sanjala da će zbog roze-bež mini haljine koju je odabrala za venčanje svoje prijateljice završiti na naslovnim stranama svih britanskih medija i u televizijskim dnevnicima.

Naime, zgodna Liz fotografisala se pre odlaska na svadbu svoje prijateljice, zadovoljna svojim izgledom. Objavila je fotografiju na Instagramu i dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gomilu komplimenata na račun svog sjajnog izgleda.

Ali, nije mogla ni da pretpostavi šta je čeka na venčanju!

Čim je stigla, primetila je poglede i negodovanje drugih žena, ali je odlučila da sve to ignoriše.

Međutim, dame su počele da joj prave sve više neprijatnosti - sa očiglednog ogovaranja prešle su na fizičko maltretiranje. Prolazile su pored Liz kad bi stajala sama i pljeskale je po zadnjici, a kap koja je prelila čašu bila je kada ju je jedna gošća ispolivala punom kriglom piva.

.

Umesto da se brani ili svađa sa njima, Liz je dostojanstveno izdržala celu svadbu, a nakon toga odlučila da im uzvrati na sve uvrede - ljubaznošću.

"Da sam bar znala da će ova haljina na 33 stepena značiti da će žene biti bezobrazne prema meni. Polile su me pivom, a to je samo jedan od mnogih znakova "ljubaznosti" koje sam iskusila te večeri. Da, to se dogodilo. Sva sreća pa imam debelu kožu, dobre prijatelje i supruga uz sebe, znam da se nasmejem svemu i ne primam sve k srcu. I odrasli ljudi mogu da budu nasilnici, ne samo deca. Bez obzira na sve, sjajno smo se zabavili i nikakvi komentari i pogledi žena nisu mogli da mi pokvare raspoloženje," napisala je Liz na Instagramu uz fotografiju sporne haljine.

Nakon svega, Liz je odlučila da na društvenim mrežama pokrene tag #LizKidness, sa željom da podstakne i druge žene da progovore o sličnim iskustvima, jer smatra da dame treba jedne drugima da budu podrška, a ne da se međusobno osuđuju.

"Činiti dobro drugim ženama od sada će biti moj prioritet. Nadam se da ću i druge da inspirišem da učine isto. Od jednostavnih stvari poput svakodnevnog komplimenta, slušanja žene koja je u teškoj situaciji do volontiranja u centru za zlostavljane devojčice i upoznavanja žena na dubljem nivou od površnog. Neću da sudim knjizi prema koricama. Pokret za žene od žena. Sredićemo zločeste devojke dobrotom", zaključila je Liz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.