Da li čujete šta vam govori vaša suva kosa?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li čujete šta vam govori vaša suva kosa?

Dobro je znati.

Suva i beživotna kosa nisu retkost, naprotiv ima je jako veliki broj osoba koje zaista mnogo vode računa o svojoj kosi. Često i nastaje baš kao posledica "brige" za izgled. Vaša suva kosa ima nešto važno da vam kaže!

Zašto kosa postaje suva?

Postoji dosta razloga koji dovode do isušivanja kose. Najčešće su to preterano izlaganje izvorima toplote u vidu sušenja kose, feniranja i peglanja.

Zatim tu je hemijsko tretiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kose farbanjem i blajhanjem. Dugi niz godina je izrazito svetlo plava kosa bila vrlo moderna i veliki broj pripadnica lepšeg pola se odlučivao da jako posvetli kosu.

Kao po pravilu, kosa ne pokazuje odmah simptome oštećenja već nakon nekoliko nedelja ili čak meseci. A oštećenju u velikoj meri doprinosi i upotreba popularnih šampona sa sulfatima koji razlažu zaštitni protein keratin iz kutikula dlake.

Dakle, sve u želji da kosa bude lepa, atraktivna i negovana, ali se stvari ipak ne odvijaju po planu. Istina, postoje i faktori koji utiču na dehidrataciju i oštećivanje kose na koje slabo možemo da delujemo. To su izlaganje kose suncu, vetru, aerozagađenju, morskoj vodi, kao i hloru u vodi iz

česme. Na pojavu suve i slabe kose mogu da utiču i bolesti štitne žlezde, kao i različite hormonske promene.

Oporavak oštećene kose

Suva i beživotna kosa zahteva veliku pažnju, strpljenje i tretman profesionalanim preparatima za oporavak oštećene kose. Oporavak započinje najpre dobrim izborom šampona bez sulfata, sa superhidrirajućom formlom koja temeljno čisti dlaku i kožu glave. Savremene formule maski za oštećenu kosu za profesionalnu upotrebu namenjene frizerskim salonima omogućavaju dubinsku rekonstrukciju oštećene vlasi kose.

Dobra vest je da ne morate koristiti skupe tretmane u salonima jer je vrhunska profesionalna kozmetika lako dostupna svima.

Dubinska hidratacija kose

Američka kompanija Tigi Bed Head je kreirala kolekciju Urban Antidotes za suvu i oštećenu kosu, imajući u vidu moderan stil života ljudi u velikim gradovima i izloženost štetnim agensima. Kolekcija sadrži šampon, regenerator i masku za kosu, koji u sadejstvu dubinski regenerišu i

hidriraju suvu kosu. Osim što kosi omogućava regeneraciju, ova kolekcija svojom inovativnom formulom štiti kosu i od budućih oštećenja, naročito termičkih.

Šampon za oštećenu kosu Tigi Bed Head Recovery omogućava temeljno čišćenje vlasi kose, počev od njenog vrha. Hidriranje osetljive kože glave pomaže oporavak oštećene kose. Kosa u kratkom roku postaje mekša i pokretljivija. Šampon sadrži aktivne sastojke koji čuvaju boju kod farbane kose.

Regenerator za oštećenu kosu Tigi Bed Recovery pruža odličnu trenutnu hidrataciju suvoj kosi i omogućava lako razčešljavanje bez lomljenja kose. Nakon upotrebe ovog regeneratora kosa je spremna za feniranje ili ispravljanje presom sa minimalnim rizikom od oštećenja. Regenerator ne masti kosu i pogodan je za svakodnevnu upotrebu.

Maska za oštećenu kosu Tigi Bed Head Recovery omogućava dubinsku regeneraciju oštećenih struktura dlake i odličnu hidrataciju. Kosa postaje jača, življa i otpornija na sve vremenske uslove, tretiranje vrućim vazduhom i hemijske tretmane. Nakon redovne upotrebe Recovery maske, dolazi do potpunog oporavka oštećene kose, koja postaje vidno hidrirana, glatka i sjajna.

Da može da govori vaša suva kosa bi vam rekla da voli Tigi Bed Head!

Ove sjajne preparate za potpuni oporavak suve kose možete naručiti online u prodavnici Bellissima Shop iz Novog Sada putem sajta prodajakozmetike.com.

Pored pomenutih preparata na sajtu možete naći i mnoštvo profesionalnih preparata i farbi za kosu namenjenih korišćenju u frizerskim salonima, ali i za individualnu upotrebu. Svi naručeni proizvodi su na vašoj adresi u roku od dva dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.