Da bi odnos bio SAVRŠEN: Pet (ne)prijatnih tema o kojima bi trebalo da razgovarate sa partnerom

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da bi odnos bio SAVRŠEN: Pet (ne)prijatnih tema o kojima bi trebalo da razgovarate sa partnerom

Otvoren razgovor je najbitniji!

Hemija između vašeg partnera i vas kombinacija je emocionalne i fizičke privlačnosti, a da bi seksualni život bio srećan i zdrav - jako je bitan i razgovor o temama koje se tiču seksa.

Vaš partner voli da bude vezan, a vi baš i ne? Ili je situacija možda obrnuta? Dobro je biti svestan na vreme da vas kasnije ne bi šokiralo. Razgovor o seksualnim maštarijama i fetišima s partnerom osiguraće vam da budete upoznati sa svim bitnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << informacijama i spremni da usklađeni dočekate moguće seksualne avanture.

Polno prenosive bolesti, seksualni poremećaji, istorija bolesti... Sve su to teme o kojima sa partnerom trebate otvoreno da razgovarate jer je i u njegovom i vašem interesu da otkrijete takve informacije ako one postoje.

To su teme koje ne biste trebali da izbegavate. Naravno da sa partnerom ne trebate da raspravite o svakoj sitnici iz svoje prošlosti, ali o nekim većim i važnijim stvarima bitno je da razgovarate.

Niko od nas ne može da čita misli, a da bi seksualni život bio užitak, oba partnera moraju da znaju šta onaj drugi voli i želi. Da bi se to ostvarilo bitan je razgovor. Potencijalnu neprjatnost ostavite po strani, sednite sa partnerom i razgovarajte o svemu što volite ili ne volite ili sa čime želite da eksperimentišete.

Jedan od problema koji se često pojavljuje u vezama je neusklađen seksualni nagon, odnosno jedan partner, muško ili žensko, želi seks češće od drugog partnera.

Ovaj problem nije dovoljno samo da prepoznate nego o njemu trebate otvoreno da razgovarate. Oba partnera moraju da podele svoje frustracije i osećanja. Otvoreni razgovor o ovoj temi može da vam pomogne na putu do međusobnog saosećanja i razumevanja, a sve to može dovesti do toga da obe strane budu zadovoljne količinom seksa u vezi.

Ako ste vaš partner i vi duže vreme zajedno, onda već verovatno znate da nije svaki seks jednako dobar. Zbog toga je važno da razgovarate o iskustvima koja su bila "vau".

Povremeno se zajedno prisetite vašeg zajedničkog fanstastičnog seksa što će u vama probuditi pozitivno razmišljanje i nostalgiju. Pokrenite razgovor tako da partneru iznesete vaše omiljeno sećanje, a onda od njega zatražite isto. Jedan ovakav razgovor lako može dovesti do ponavljanja situacije o kojoj razgovarate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.