DOKTORI UPOZORAVAJU: Ovo su dva NAJBEZAZLENIJA SIMPTOMA koja ukazuju na RAK PLUĆA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2021, 16:49

DOKTORI UPOZORAVAJU: Ovo su dva NAJBEZAZLENIJA SIMPTOMA koja ukazuju na RAK PLUĆA

I nije tako bezazleno kao što deluje...

Rak pluća jedna je od najagresivnijih formi karcinoma, a doktori ga zovu i tihim ubicom jer često ne daje jasne simptome sve dok već nije kasno.

Među najčešće faktore rizika u nastajanju raka pluća spadaju pušenje, životna sredina (aerozagađenje) i genetska predispozicija (nasledna sklonost).

Rak pluća jedna je od najagresivnijih formi karcinoma, a doktori ga zovu i tihim ubicom jer često ne daje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jasne simptome sve dok već nije kasno.

Simptomi raka pluća mogu biti vezani za disanje - kratak dah, kašalj i drugi respiratorni simptomi - ali postoje i neočekivani koji se pojavljuju na ramenu ili ruci!

Ako imate konstantne tegobe u ruci, ramenu ili na jagodicama prstiju, obavezno posetite lekara.

Stručnjaci navode da su među simptomima raka pluća i pojava utrnulosti ili slabosti u ramenu. To je zbog toga što tumor, ako je na gornjem delu pluća, pritiska nerve i krvne sudove koji vode u ruku.

Drugi simptom su otečeni prsti, kada se jagodice prstiju naduju zbog manjka kiseonika.

Ako imate neke od ovih simptoma, obavezno posetite lekara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.