DOBRO RAZMISLITE: Ako koristite SUŠAČE ZA RUKE u javnim toaletima ovo treba da ZNATE

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBRO RAZMISLITE: Ako koristite SUŠAČE ZA RUKE u javnim toaletima ovo treba da ZNATE

Sušite ruke ili ih brišete?

Sušači za ruke se nalaze u većini javnih toaleta i goto svi ih koriste. Posle ovog istraživanja razmislićete da li ćete ubuduće na ovaj način sušiti ruke

HIK… ŠTUCANJE zna da bude veoma DOSADNO, zaustavite ga što pre OVIM malim trikovima

Istraživači su analizirali zidne pločice koje su bile samo 30 sekundi izložene toplom vazduhu ispod sušača za ruke, kao i ruke osobe koja je samo bila u toaletu.

LOŠE >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << UTIČU NA VAŠE ZDRAVLJE: Ako imate u društvu OVAKVU osobu, promenite to!

Na osnovu toga su ustanovili su da pločice tretirane sušačem na sebi imaju od 18 do 60 kolonija bakterija, u proseku. Na rukama osobe koja je boravila u toaletu dva minuta pronađeno je manje od jedne kolonije. U samim duvaljkama sušača otkriven je "minimalni nivo bakterija".

Istraživanje je obuhvatilo 36 toaleta u zgradi Medicinske škole Univerziteta u Konektikatu.

Laboratorija je proizvela velike količine spora PS533, specifičnog ali bezopasnog soja bakterije Bacillus subtilis. Kolonije tog soja činile su od dva do pet odsto bakterija pronađenih na pločicama tretiranim sušačima za ruke, bez obzira koliko je talet bio udaljen od laboratorije u kojoj su nastale spore.

"Rezultati pokazuju da mnoge vrste bakterija, uključujući potencijalne patogene i spore, mogu biti raspršene u celom objektu i biti deponovane na ruke preko sušača", ističu autori istraživanja.

OPREZNO! Konzervirana TUNJEVINA sadrži VELIKE količine CINKA, što može da ima negativan uticaj na ZDRAVLJE!

Zbog čega se na pločicama tretiranim vazduhom iz sušača našlo toliko mnogo spora?

Lazanski otkriva: Zašto je Rusija tako hladnokrvna i smirena po pitanju Sirije?

Sušači za ruke mogu da deluju kao rezervoar za bakterije, a njihovo intenzivno duvanje jednostavno stvara veću izloženost već kontaminiranom vazduhu. Dokazi pokazuju da sušači mogu da prekriju ruke bakterijama, ali nije sigurno da li deponuju i bakterijske spore.

DA LI STE MEĐU NJIMA? Ove karakteristike ličnosti ukazuju da ste skloni BIPOLARNOM POREMEĆAJU

Zbog svega toga, istraživači, umesto sušača, preporučuju upotrebu papirnih ubrusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.