DOBRO PAZITE: Jednu stvar nikako ne treba da radite sa prijateljima, mnogi tu greše!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 12:14

DOBRO PAZITE: Jednu stvar nikako ne treba da radite sa prijateljima, mnogi tu greše!

Stari bi rekli ’družba je družba, služba je služba’. Ili bi vas samo upozorili da ne poslujete sa prijateljima jer mešanje prijateljstva sa poslom može da stvori poprilične komplikacije.

Recimo, vi ste nadređeni svom prijatelju. Bilo da ste vi unapređeni ili je takva postavka od samog početka, ovakav odnos može da bude veoma komplikovan. Vaš prijatelj ima naviku da kasni i propušta dnevne jutarnje sastanke.

Kao šef, treba da postavite jasna pravila i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << očekivanja.

Kao prijatelj, podrazumeva se da imate razumevanja i da dajete podršku. Pošto nije bio prisutan, vašem prijatelju ćete nakon sastanka ukratko izneti zaključke i detalje koje je propustio.

Kao šef i prijatelj, nije vam lako da odlučite kako da se postavite. Vaše odgovornosti kao nadređenog i one druge, prijateljske, često se u poslovnoj atmosferi sukobljavaju i sigurno ste u nedoumici koji izbor da napravite.

Šta kažu istraživanja? Kakav je krajnji ishod ovakvih nedoumica?

Ceo tekst pročitajte na tosamja.media.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.