DIJETA za koju se veruje da skida kilograme već posle 4 dana - SNABDEVA TELO VITAMINIMA i reguliše probavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 19:14

DIJETA za koju se veruje da skida kilograme već posle 4 dana - SNABDEVA TELO VITAMINIMA i reguliše probavu

Donosimo vam jelovnik za kačamak dijetu.

Lepo vreme je stiglo, a sa njim i želja da izgledamo mršavije i da se osećamo bolje i poletnije. Teška hrana koju konzumiramo tokom zimskih dana može uticati i na nivo naše energije, a ono što nam može pomoći jeste promena načina ishrane.

Kačamak dijeta takođe može pomoći u čišćenju crvena, a budući da kačamak ne sadrži gluten, nije samo ukusan predlog za obrok, već i jedan od najzdravijih izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji možemo da napravimo.

Velika količina vlakana uz složene ugljene hidrate daje nam veći osećaj sitosti. Oni se sporije apsorbuju i pospešuju proces normalnog varenja u crevima. To je i najveći razlog što je kačamak dobro jesti, ako imamo, ali i ako nemamo probleme sa digestivnim sistemom. Takođe, odličan je izbor za probavu.

Sa druge strane, kačamak dijeta koja traje 4 dana obezbediće vaše telu i neophodne vitamine i minerale, očistiti creva i ubrzati metabolizam. Takođe, palenta će pomoći da se ublaži nivo holesterola u krvi.

1. dan

400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litre vode.

2. dan

Duplirajte meni iz prvog dana.

3. dan

400 g palente, salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litre vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera.

4. dan

Duplirajte meni iz trećeg dana.

Postupak kuvanja palente

Da bi vam kačamak pomogao u mršavljenju, morate da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera.

Sastojci: 50 g palente, 200 ml vode, pola kašičice maslinovog ulja.

Priprema: Blago isperite živu palentu čistom vodom. 200 ml vode sipajte u šerpu i vrlo malo posolite. Ostavite da proključa pa dodajte palentu. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte.

Dok ste na kačamak dijeti, pijte puno vode i jedite male porcije kad osetite glad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.