DETE NIJE PAS kome se posvećuje pažnja SAMO KAD IMAMO VREMENA! Otac Predrag naglasio Uvek su bolja deca gde su roditelji strožiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 20:01

DETE NIJE PAS kome se posvećuje pažnja SAMO KAD IMAMO VREMENA! Otac Predrag naglasio "Uvek su bolja deca gde su roditelji strožiji"

Ističe da nas deca posmatraju, gledaju šta radimo

Otac Predrag Popović je samo kroz nekoliko rečenica naterao sve nas, a posebno roditelje, da stave prst na čelo i zapitaju se da li smo deci dobar primer. Živimo u instant dobu gde niko nema vremena, stalno jurimo za nečim, a nikako da ga stignemo

U emisiji "Život u balansu - razgovori sa dušom" naglasio je da nas deca posmatraju, gledaju šta radimo, a sutra će možda da prate >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naše korake.

- To je biljka života. Ako uzmemo grane: prijateljstva, poslovna, emocija… mnogo grana ima i sve su isprepletane, morate da vodite računa ako vam posao uđe gde je ljubav imaćete problema, poručuje otac Predrag i naglašava da je u životu najlakše odrezati nešto, ali posle nema nazad.

- Hajde da ostavimo negde neki pupoljak, da vidimo koliko će roda da da. To je isto i kod dece. Sa decom je potrebno, ali baš onako zalagati se, a ne ja ću usput imati decu, kao što usput imam kuče, pa kad nemam vremena da ga prošetam ja ću da platim nekog da mi prošeta psa. I to biće traći kontakt, a kamoli dete.

Važno je da učestvujemo u životu svog deteta, kako kaže on, moramo i da znamo njegove strahove i da pokazujemo na svom primeru kako dete treba da se ponaša, jer ćemo se u suprotnom čuditi u kakvog nam je to adolescenta dete izraslo.

- Dete se vaspitava od druge do pete godine, a od pete do sedme vi samo možete da prevaspitate dete, jer ste posle dobili gotov proizvod. Jedno stablo u sedmoj godini je veliko, ako je nakrivo raslo, kako ćete ga sad ispraviti? Možete ga samo podbočiti i orezivati da se ne polomi od tereta.

Zanimljivo je poređenje otac Predrag napravio između vaspitanja dece i orezivanja voćke, a zatim je istakao da moraju u životu da postoje neki radikalni rezovi kako bi kasnije rast i napredak bio veći i bolji.

- I uvek su bolja deca gde su roditelji strožiji.

Otkrio je i da mu dosta roditelja dođe kasnije i pita se šta da rade sa detetom u njegvoom adolescentskom periodu.

- Kada imamo decu, a odmalena im stavljamo mnogo, da idu na sport, na klavir... i onda mi dođu roditelji baš u adolscentskom periodu i pitaju se šta da rade sa detetom, "znate kakvo je dete on bio, za primer, odjedanput se promenio". Slomio se, nije se radilo na njemu. Deca traže roditelja, a ne prijatelja. Kad oni odrastu, bićete prijatelji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.