DETE NE SME U CRKVU PRE KRŠTENJA? Majka pokrenula lavinu pitanjem, evo kako treba postupiti u ovoj situaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2023, 22:01

DETE NE SME U CRKVU PRE KRŠTENJA? Majka pokrenula lavinu pitanjem, evo kako treba postupiti u ovoj situaciji

Postoji način da donesete pravu odluku!

U Srbiji u nekim krajevima postoji pravilo da dete ne treba voditi u crkvu pre krštenja. Jedna majka je na forumu postavila pitanje da li je ovo dozvoljeno i pre samog obreda, a evo kakve je odgovore dobila.

"Da li je tačno da bebe koje nisu još krštene ne smeju da idu u crkvu. Ja sam htela da ih odvedem u crkvu da im sveštenik očita molitvu bas zbog toga što nisu krštene, ali mi kažu da ne idem da oni ne smeju da idu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u crkvu", glasilo je pitanje majke.

Brzo su usledili različiti odgovori. 

"Iskreno ne znam. Najbolje je da pitaš sveštenika. Ja sam video da majke donose bebe u crkvu i da ih čak pričešćuju, a sad koja su pravila ne znam. Opet kažem najbolje je da pitaš sveštenika. Mada i tu mislim da zavisi od sveštenika šta će ti i kako odgovoriti.

"Da, deca koja nisu krštena ili inače, bilo da je i odrasla osoba nekrštena, ne može se pričestiti, jer nijedna sveta tajna se ne može obaviti pre svete tajne krštenja!"

"Draga mama, ja ću ti reci kako sam ja radila sa svojom decom. Oba deteta kada su se rodila, muž je otisao kod sveštenika po znamenje tj. svetu vodicu i ime. Sa tom svetom vodicom sam decu kupala do 40 dana od rođenja. Na 40 dan dete i ja ulazimo u crkvu a sveštenik nam cita molitvu za zdravlje i od tada i ja i deca odlazimo u crkvu do krštenja. Deca su se krstila kada su imala oko šest meseci. Običaji su različiti, i sve zavisi od sveštenika do sveštenika. Svako dobro od Gospoda ti želim!", samo su neki od komentara.

Ukoliko niste sigurni u vezi ove situacije, najbolje je da se konsultujete sa svojim sveštenikom i na kraju postupiti prema sopstvenoj savesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.