Čuvena indijska dijeta: Skida salo kao od šale!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jan.2017, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvena indijska dijeta: Skida salo kao od šale!

Jela od pirinča sa karijem i cimetom sprečavaju rast masnih tkiva i smanjuju apetit, pa zato brzo i efikasno pomažu pri mršavljenju.

Ako tokom trajanja dijete želite da se hranite zdravo, gubite kilograme, a pritom ne osećate umor indijska dijeta je vaš savršen recept. U zapadnim zemljama sve više postaje popularan indijski način ishrane, koji je zasnovan na jelima od pirinča. Ova dijeta se temelji na tradicionalnoj indijskoj kuhinji, gde dominiraju jela bogata ugljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << hidratima.

Na vrhu dijetalnog jelovnika nalazi se pirinač sa karijem i cimetom. Kari je vrlo popularan začin u Indiji, koji ubrzava metabolizam više od bilo koje druge namirnice. Iako se konzumira u malim količinama, kari ima mogućnost da sprečava rast masnih tkiva.

Nedavna istaživanja u Holandiji su pokazala da uvođenjem karija u svakodnevnu ishranu možete izgubiti od 2 do 4 kilograma za dve sedmice, bez posebnih izmena u režimu ishrane. Sa druge strane, aroma i sladak ukus cimeta smanjuju apetit. Cimet nežno obavija zidove želuca, stvarajući osećaj sitosti.

O pirinču kao dijetalnoj ishrani dovoljno je spomenuti da kašu od riže lekari preporučuju kod svih gastroloških problema. Kuvani pirinač u kombinaciji sa mlekom je izvrstan dijetetski proizvod, a jedna od najbitnijih funkcija je da čisti organizam od toksina. To je razlog zbog kojeg Indija ima nisku stopu ljudi oboljelih od raka i drugih bolesti povezanih sa viškom holesterola.

Pirinač snabdeva telo svim bitnim elementima, donoseći u svom sastavu puno vitamina i minerala, pri čemu posebno treba spomenuti vitamine B grupe i karoten. Pirinač još sadrži vitamin E, kalijum, fosfor, cink, gvožđe, kalcijum i jod.

Ono što je još jedno lekovito svojstvo pirinča su 8 esencijalnih aminokiselina, koje daju energiju, sprečavaju zamor mišića i povećaju fizičku aktivnost celokupnog organizma. Sledeći bitan sastojak Indijske dijete je crni čaj, koji smanjuje apetit, poboljšava varenje, eliminiše teške soli, metale, višak tečnosti iz organizma, a značajno umanjuje i telesne masnoće.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.