Crveni neprolazni trend

Izvor: S media, 15.Sep.2010, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni neprolazni trend

Crvena je simbol strastvene nesputanosti, slobode i samopouzdanja kojima srećna žena zrači i osvaja sve oko sebe Kraljici Elizabeti I crveni ruž bio je „maska mladosti“, Elizabet Arden ga je namenila samouverenim ženama, a Merilin Monro je bila njegova najbolja promoterka. Pronađite i vi svoju nijansu!

Još od vremena kada je Kleopatra počela da maže usne smesom crvene boje pa sve do današnjih dana, modni dizajneri kao da su sklopili večni pakt o jarkocrvenim usnama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kao neprolaznom trendu. Ove sezone bile su viđene kao „must have“ u izražaju ženske lepote na revijama Đorđa Armanija, Dolče i Gabana tandema, Aleksandra Mek Kvina, Žan Pol Gotjea, Elia Saba i drugih. Za promociju svoje prve kolekcije make-upa kuća Dolce&Gabanna angažovala je seksepilnu glumicu Skarlet Johanson na kojoj su, pretpostavljate, dominirali svetao ten i vatrenocrvene usne.

Obavezujući minimalizam

Ne zaboravite na minimalizam u korišćenju make-upa kada želite zavodnički crvene usne. To znači da izuzev usana, svi ostali delovi lica moraju biti u drugom planu, osim eventualno naglašenih trepavica. Sve više od toga može biti znak neukusa!

Pronađite pravu nijansu

Crveni ruž zahteva čist, besprekoran i svetliji ten, decentnu svetlu senku i prozračno rumenilo na obrazima. Plavušama odlično pristaje ruž u boji cigle ili koralnocrvenoj. Smeđokosama se preporučuju sve nijanse ciklame i prozračni crveni ruževi, kao i boja lubenice,

a crvenokose mogu uživati u svim nijansama crvene.

Mat ruževi sadrže najviše pigmenta boje, kompaktni su i postojani, dok sjajni ruževi imaju veći procenat ulja.

Istorija laka

Dvadesetih godina 19. veka francuski make-up artist Mišel Menard kreirao je prvi lak za nokte. Max Factor je 1927. u svoju make-up paletu uveo lak u obliku kreme, ali, pravu revoluciju crveni lak doživeo je 1932. kada je kuća Revlon lansirala lakove koji su verno pratili nijanse ruževa za usne. Slavna glumica Rita Hejvort 40-ih godina prošlog veka obožavala je duge crvene nokte i pokrenula trend koji se vrlo brzo proširio svetom.

Tekst: Ivana Vušković

Izvor: Lisa

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.