Cimet, sirće, limun, krastavac: Otarasite se mrava na potpuno prirodan način!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2020, 17:16

Cimet, sirće, limun, krastavac: Otarasite se mrava na potpuno prirodan način!

Već su se pojavili.

Ukoliko ne želite da koristite pesticide ili imate malu decu u kući ili kućne ljubimce, predlažemo vam prirodne načine, uz pomoć kojih se možete boriti protiv ovih malih napasnika. Mravi se često pojavljuju u kuhinji, na podu, po zidovima … Srećom, postoji mnogo načina da ih se rešimo.

Pre svega, nephodno je da kuću održavate čistom i ne ostavljajte ostatke hrane na otvorenom.

Pospite kritična mesta sveže isceđenim sokom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od limuna. Limunska kiselina mravima smeta i čim je osete, oni se udaljavaju se od nje. Takođe, kriške limuna možete postaviti u uglove vaše kuhinje

Ostavite kore krastavca na područja na kojima se pojavljuju mravi. One su otrovne za mrave.

Sirće možete koristiti na više načina. Možete da ga sipate direktno na mesto odakle izlaze mravi, naravno ukoliko ga pronađete. Ono garantovano uništava sve mrave i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje.

Takođe, možete da poprskate uglove i male rupe kombinacijom - sirćeta i deterdženta za sudove.

I još jedan savet, brišite podove vodom u koju ste stavili sirće. Vaša kuća će blistati i biti dezinfikovana, a mravi će potpuno nestati.

Esencijalno ulje cimeta nanesite na svim delovima gde se mravi pojavljuju (to možete da uradite pomoću štapića za uši).

Takođe, možete da napravite mešavinu od pola litra vode i dve kašike cimeta. Dobijenom mešavinom poprskajte mesta gde se mravi nalaze.

Cimet u prahu takođe možete koristiti u borbi protiv mrava. Mravi ne podnose intezivan miris cimeta, te će u kolonama brzo nestati iz vašeg doma.

Dečji puder je još jedan dobar način da se oslobodite mrava. Možete da ga pospete po svim mestima gde se mravi pojavljuju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.