Četiri znaka da vam je koža UMORNA i kako da to promenite

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 21:07

Četiri znaka da vam je koža UMORNA i kako da to promenite

Umorna koža je posledica različitih stanja.

Kada ste umorni, to se odražava na vašoj koži.  Ako ste se ikada prevrtali po krevetu celu noć, a ujutru se zapitali da li ste uopšte spavali, znate taj nepogrešivi izgled kože koji je posledica premalo spavanja.

Većina ljudi umornoj koži pripisuje tamne podočnjake, ali izgledati umorno je zapravo kombinacija mnogih stavki na koje umor utiče, a direktno se odražavaju na kožu.

Umornu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kožu je teško prikriti, zato je predlog da se umor tretira mnogo dublje od pukog prikrivanja podočnjake korektorom. Bez obzira da li patite od hroničnog gubitka sna ili samo jedne nemirne noći, ili ste jednostavno hronično umori postoje načini da se izborite sa umornim izgledom kože.

Neki od jasnih znakova umorne kože su:

Uprkos onome što ste čuli, tamnija pigmentacija ispod očiju ne postaje tamnija kada ste umorni - ona samo izgleda tamnije jer je koža dehidrirana, pa se tamni "krugovi" vide. Preporuka je da pijte puno vode i u svoju ''beauty'' rutinu uvedete preparate sa vitaminom C.

Umorna koža zadržava vodu u blizini očiju u nastojanju da ostane hidrirana, što dovodi do još jedne odlike umorne kože - natečenih očiju. Kada se jave natečene oči kao posledica umora dodatno se naglašavaju tamni kolutovi ispod očiju. U ovom slučaju mogu pomoći hladne obloge.

Poput tamnih krugova ispod očiju, fine linije takođe potiču od dehidracije koju koža doživljava kada nedostatak sna i umor snizi njen pH. U umornim danima koristite kvalitetnu hidratantnu kremu za lice, čim ustanete iz kreveta. Koristite namensku noćnu kremu jer će dodatna vlaga učiniti fine bore manje očiglednim.

Nagomilavanje mrtvih ćelija kože postaje veći problem kada telo nije imalo dovoljno vremena da se regeneriše preko noći ili ste danima umorni. U ovom slučaju, piling kože može vratiti sjaja koji joj nedostaje, u isto vreme održavajući lice glatkim i svežim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.