ČORBA ZA MRŠAVLJENJE - Jedite ovo za VEČERU, puna je vitamina i minerala, podstiče metabolizam

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 12:23

ČORBA ZA MRŠAVLJENJE - Jedite ovo za VEČERU, puna je vitamina i minerala, podstiče metabolizam

Nećete se ugojiti, a bićete siti!

Postoji izreka koja je svima poznata i koja kaže da "doručak pojedemo sami, ručak podelimo sa prijateljem, a večeru poklonimo neprijatelju". Ali, ako je večera sastavljena od proverenih i zdravih namirnica, možete imati kvalitetan obrok i uveče, čak i kada želite da smršate.

Po mišljenju stručnjaka, večera ne bi trebalo da bude obilna, jer kalorična hrana koju jedemo neposredno pre spavanja može dovesti do osećaja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << težine i, naravno, do gomilanja viška kilograma. Zato vam donosimo recepata za ukusnu čorbu koju možete da jedete uveče bez osećaja krivice. Učiniće da se osećate siti, a može pomoći i u gubljenju masnih naslaga. Sadrži važne proteine, vitamine i minerale - bez nezdravih masnoća!

Supa od bundeve, paradajza i leblebije

Sastojci:

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte bundevu, luk i paškanat. Redovno mešajte i dinstajte dok povrće ne omekša (oko 5 minuta). Dodajte beli luk, đumbir, kurkumu, kim i so i dinstajte oko minut. Zatim dodajte čorbu (6 šoljica temeljca ili 6 šolja vode i 3 kocke bujona). Smanjite toplotu i kuvajte dok povrće ne omekša (oko 8-10 minuta). Dodajte spanać i leblebiju, promešajte. Pustite da ključa 2-3 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte malo sirćeta (po želji) i pospite seckanim peršunom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.