ČIŠĆENJE LICA: Napravite sami potpuno PRIRODAN tonik!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČIŠĆENJE LICA: Napravite sami potpuno PRIRODAN tonik!

Sadrži visok nivo kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, vitamina C i B vitamina.

Čaj od koprive za lice može da se koristi i za čišćenje lice, umesto blagog tonika za lice. Čisto lice treba da bude imperativ svake žene, a razni načini i tretmani se koriste upravo za to u kozmetici.

Ukoliko vam je preveliki izdatak odlazak kod kozmetičara, dobra stvar je što postoji mnogo kućnih lekova koji vam u tome mogu pomoći. Čaj od koprive za lice je upravo jedan od njih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Čišćenje lica je tretman koji treba redovno da se obavlja, najbolje svaki dan i ujutru i uveče. Ukoliko budete poželele da čistite lice sa koprivom, to možete učiniti vrlo lako. Pre svega, imajte na umu da je list posebno hranjiv za kožu.

Kao diuretik, pomaže izbacivanju toksina iz tela. I, što je najvažnije za lečenje akni, blokira DHT, aktivni androgen koji uzrokuje akne.

Za svaku šoljicu čaja natopite 1 kašiku biljke (ili 1 kesicu čaja) u 1 šoljicu vode tokom 5 minuta. Kada se čaj prohladi umijte se. Čaj od koprive za lice će efikasno zameniti vaš tonik za lice.

Kada budete imali više vremena, mozete da pripremite jednostavnu masku od koprive za lice. Evo koji je način i sta će vam biti potrebno:

¼ šolje čaja od koprive

¼ šolje vode

Nakon što čaj malo odstoji, vatom ili tuferom nanesite ovu masku na lice na svim onim mestima na kojima se nalaze bubuljice i akne, najviše na T zonu koja je prirodno masnija. Nakon 10-15 minuta, isperite lice hladnom vodom. Ovaj tretman ima slične prednosti kao maska od algi za lice.

Za više sastojaka, u vašu masku možete pomešati 3 kašike hladnog čaja od koprive, 1 kašiku limunovog soka i 4 kašike pirinčanog brašna. Isto se nanosi na lice, baš kao i svaka maska.

Nakon dvadesetak minuta isperite, operite lice. Na kraju možete da dodate i svoju kremu koju koristite protiv bubuljica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.