ĆERKA JOVANA MEMEDOVIĆA nosi šik KAPUT OD STAROG ĆEBETA: Pogledajte kako je njena baka realizovala ideju u remek-delo

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2023, 11:15

ĆERKA JOVANA MEMEDOVIĆA nosi šik KAPUT OD STAROG ĆEBETA: Pogledajte kako je njena baka realizovala ideju u remek-delo

Maša Memedović je od starog ćebeta napravila moderan kaput za proleće.

„Moda je prolazna, stil večan“više ne važi jer iako brendovi odeću ne prave da traje, a njen uticaj na planetu je dugovečan.

Maša Memedović, ćerka Jovana Memedovića, autora kultne emisije „Sasvim prirodno“, je od oca nasledila je ljubav prema svemu što je prirodno i što čovek može sam da napravi.

Uprkos tome što se brendovi brze mode ne okreću masovno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zelenijim i održivijim rešenjima, Maša Memedović je svojim delom pokazala da posvećeno brine o prirodi.

Njena baka je od nacrta, krojenja i šivenja uspešno realizovala Mašine ideje da od starog ćebeta napravi moderan kaput, kakav uzgred imamo prilike da vidimo i u radnjama poznatih brendova brze mode.

Maša Memedović je ovim delom pokazala i jedno od rešenja na koja će modna industrija morati da se prilagodi pri rastućoj potrebi sveta da pronađe održiva rešenja za poslovanje, a to je - cirkularna ekonomija. Cilj je da se modni komadi recikliranju i ponovno koriste, a idealno bi bilo da nikada ne završe u đubretu.

A post shared by Maša Memedović (@masamemedovic)

Iako je suludo očekivati da će brza moda tek tako nestati, možemo se na primeru Maše Memedović zapitati o svojim navikama i uveriti da i reciklirano može biti veoma moderno i trendy.

A post shared by Maša Memedović (@masamemedovic)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.