CAUDALIE Vinosource Riche & Polyphenol C15

Izvor: MrsFoxy.com, 25.Nov.2017, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CAUDALIE Vinosource Riche & Polyphenol C15

Izgleda da nas metereolozi po običaju lažu, mora da će uskoro sneg, čim sam ja dobila inspiraciju da pišem. :) Šalu na stranu, istina je da već dugo vremena želim da vam predstavim kremice koje su spasile moju dehidriranu i isušenu kožu prošle zime.




Kada bi me neko pitao da opišem moju kožu u prethodne dve godine, ne znam šta bih mu rekla. Prošla sam mnogo toga na privatnom i zdravstvenom polju, a posledice sam i te kako osetila na svojoj koži. Prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu MrsFoxy.com << jeseni i zime patila sam od suve i dehidrirane kože. I pored redovne nege, koža je počela doslovno na mi se ljuspa, najviše na čelu i nosu. Osećaj suvuće i zatezanja je bio užasan, po prvi put u životu razumela sam muke žena koje imaju suvu kožu. Menjala sam preparate u očajnom pokušaju da nađem nešto što će mi na prvom mestu pružiti osećaj olakšanja, a vremenom i sanirati problem.


Ne znam da li je neko od mojih blogo-koleginica pomenuo, ali žena koja sarađuje sa nama blogerima ispred brenda Caudalie je farmaceut. To znači da za recenziranje dobijamo preparate koji su namenjeni našem tipu i potrebama kože na osnovu stručnog mišljenja. Volim da isprobavam novine kozmetičkih kuća, ali još više volim kada dobijem proizvod koji je namenjen mom tipu kože i trenutnom problemu. Ipak, uvek ostaje pitanje - da li će mi proizvod odgovarati? Zato pročitajte recenziju do kraja.









CAUDALIE Vinosource Riche 


Ova krema je prva pomoć za izuzetno suvu i isušenu kožu. Intenzivno i dubinski hrani kožu i štiti je od daljeg isušivanja. Obnavlja hidrolipidni film i jača odbrambene funkcije kože. Daje koži osećaj mekoće i olakšanja. 


Prilikom prvog mazanja primetila sam da je krema teže teksture, što je bilo i očekivano, ali ne klasično teške teksture poput drugih izrazito bogatih krema koje sam ranije koristila. Najbolji opis bi bio da je gušća. ali se lako nanosi i ni malo nije masna, što je bila prava novina za mene. Obično su kreme za suvu i stariju kožu (za koje mnogi brendovi podrazumevaju da je i suva) dosta masne i teške, daju efekat odmah, ali ubrzo primetite da vam koža sija, odnosno dolazi do stvaranja viška sebuma (masti). Verovatno se pitate kako se suva i dehidrirana kože masti? Veoma jednostavno, pojedine kreme su pune silikona u sastavu, pošto je silikon odgovoran za glatkoću, te kada koža upije hranljive materije, ona krene da se "brani" od viška silikona proizvodeći sebum. Ova pojava je posebno izražena kod suve i osetljive kože kojoj nisu potrebni suvišni silikoni i parfemi.









Nakon prvog mazanja osetila sam momentalno olakšanje u smislu da je peckanje i zatezanje prestalo. Ova krema na koži ostavlja blag mikrofilm, što se meni u početku ni malo nije svidelo. U toku prve dve nedelje nisam osetila nikakvu bitnu promenu, osim osećaja olakšanja, a mikrofilm je "čućao" na površini kože. Onda sam odjednom primetila da mikrofilma više nema pola sata nakon mazanja kreme! Mogu slobodno da kažem da se u životu nisam susrela sa sličnim preparatom. Ne mogu stručno da vam objasnim zašto, mogu jednimo da pretpostavim da je spoljašnji sloj kože obnovljen, te da je krema počela dublje da prodire u kožu. Nakon prvog meseca primetila sam da više nemam ljuspice na čelu i izmedju obrva, a da mi se i stanje na nosu popravilo, ali ne i u potpunosti saniralo. Moram da priznam da sam bila jako nestrpljiva. Kremu sam koristila kontinuirano, kao dnevnu i kao noćnu negu tokom nešto više od tri meseca. Negde nakon dva meseca primetila sam drastičnu promenu, moja koža je konačno bila normalna! Ah tog šoka nakon punih šest meseci borbe sa isušenom kožom! Nastavila sam da koristim kremu tokom trećeg meseca i bila sam zadovoljna, ali je negde pri kraju trećeg meseca moja koža rekla stop, počela je odbija kremu. Mazala sam je u tankom sloju, ali to više nije bilo to, osetila sam da mi koža pojačano stvara sebum i da mi je krema "teška". Shvatila sam da je krema obavila svoj posao i da mi više nije potrebna, pošto je moje koža po tipu mešovita ka normalnoj (masti mi se nos i brada veoma malo, dok su obrazi suvlji, ali ne potpuno suvi). Isušenost i dehidratacija su u mom slučaju bili trenutno stanje kože. Uvek ističem razliku izmedju tipa kože sa kojim se rađamo i stanja koje može biti posledica raznih unutrašnjih i spoljnih faktora.


Ovu kremu bih preporučila svima sa suvom i dehidrianom kožom, bilo da je suvoća posledica stanja ili je koža suva po tipu. Posebnu preporuku dajem za korišćenje kreme u zimskim mesecima. Meni je ova krema rešila problem iako sam bila na ivici da odustanem, pošto je bilo potrebno vreme, strpljenje i upornost, koji su se meni višestruko isplatili. Naročito sam srećna što mi je rešila problem perutanja nosa, pošto sam do tada, i sa minimalnm količinom pudera, izgledala kao da imam "škrge" na koži.


Što se ove zime tiče, za sada mi Vinosource Riche nije potrebna i nadam se da mi neće ni trebati. Neka mi oproste žene sa suvom kožom, ali nakon što sam prošle godine iskusila osećaj svakodnevnog stezanja kože lica i bolnog perutanja, radije bih doživotnom bila u masnoj ekipi (ako mogu). Ali, ukoliko mi ne daj Bože zatreba, znam šta da radim.


Sastav:











Zapremina:
40ml




Cena:
oko 2700 din












CAUDALIE Polyphenol C15 - krema protiv bora za područje oko očiju i usana


"Ova gel-krema ima dvostruko delovanje: redukuje podočnjake i poravnjava područje oko očiju i usana. Antioksidansi polifenoli i vitamin C, formula protiv bora zateže, ublažava i hidrira. Efektivna formula je obogaćena Matrixyl 3000 i papratom, divljim kestenom, slatkim korenom i ekstraktima lešnika."


Ne znam iz kog razloga nije moguće pronaći ovu kremu na zvaničnom Caudalie sajtu, ali sam proverila na netu i još uvek je dostupna u mnogim apotekama.


Nije tajna da sam dosta očekivala od ove kreme, posebno pošto sam je koristila u kombinaciji sa Vinosource Riche. Pomislila sam da je to moja idealna kombinacija, s obzirom da imam izražene nazolabijalne bore i da su bore oko očiju u to vreme počele da se jasno definišu. 









Krema je lagana, zaista lagana i lako se razmazuje. Ne sadrži silikone, ne iritira osetljivu kožu oko oka, a ostavlja tanak mikrofilm koji služi veoma dobro kao prajmer za korektor. Još jedan plus ove kreme je što sam mogla da je mažem i na kapke bez pojave milija (bele tačke na kapicima). U tom periodu su mi i kapci bili suvi, tako da je ova krema krema poslužila odlično za hidrataciju. Ali, hidratacija je i jedini efekat koji sam imala i to najviše na samim kapcima. Za kožu oko očiju mi nije bila dovoljna, podočnjake mi nije redukovala, koža oko očiju mi je bila hidrirana, ali je delovala umorno. Od okoloočne kreme očekujem da makar malo redukuje podočnjake i osveži izgled kože oko očiju. Na nazolabijalne bore sam je mazala prvih nedelju dana, a potom prestala. Koža mi nikako nije upijala ovu kremu, čak mi je stvarala barijeru za upijane Vinocource Rich.


Sve u svemu lepa, lagana kremica za područije oko očiju koju bih preporučila mlađoj populaciji! Dakle, verujem da bi devojke,koje kreću sa negom područja oko očiju, bile više nego zadovoljne ovom kremom. Za mene ova krema nije dovoljna, pošto imam izražene bore i zahtevnu kožu oko očiju. 




Sastav:











Zapremina:
15ml




Cena:
oko 3120 din









Levo: CAUDALIE Vinisource Riche
Desno: CAUDALIE Polyphenol C15






Do narednog posta,




Kiss,
Mrs Foxy


Nastavak na MrsFoxy.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MrsFoxy.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MrsFoxy.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.